Оставаме блокирани заради коронавируса до 12 април, „вирусите“ счупиха държавата

 Здравният министър заповяда удължаване срока на всички противоепидемични мерки, макар че според вирусолозите са безсмислени, защото не спират коронавируса

Здравният министър Кирил Ананиев издаде нова заповед, с която удължава срока на всички въведени противоепидемични мерки до 12 април 2020 г., включително. Честито, българи!
Може да сте здрави, но вече гладни, но трябва да се радвате, че все още имате шанс да се поразходите … само не в парка или извън пределите на областните градове! Може да се радвате, защо управляващите имат право по време на извънредното положение да ви държат като затворници в собствените ви домове.
Китайските ни събратя, където комунистите още си царуват, бяха разстрелвани по улиците на Ухан, защото и там имаше извънредно положение и хората имаха право веднъж на три дни да излязат от дома си, за да си купят храна или … тоалетна хартия.
Слава Богу, това все още не се случва у нас, но с решението на управляващите парламентът минава на извънреден режим, за да може депутатите да се крият от коронавируса, а властниците да си управляват безконтролно. Това чудо ще продължи поне до Деня на космонавтиката, а дотогава „вирусите“ ще счупят държавата, защото няма по-голяма глупост от това да държиш като в затвор хората, за да ги предпазиш от нещо, което рано или късно ще ги връхлети.
Както казва вирусологът доц. Атанас Мангъров, мерките на управляващите наподобяват на това да заградиш вятъра. Каквото и да правиш той ще духне и ще стане страшно. Отлагането на епидемичния взрив не решава проблемите. За да се преборим със зловещия коронавирус, не са нужни решетки, а респиратори, но как да се купят, като парите отдавна са окрадени!? Сега се вайкаме, че дори и банкнотите можело да бъдат заразени с (от) вируси. Може, но гладът е по-страшен от тях и ако мерките продължат след Деня на космонавтиката, на Бойко, Мутафчийски и всички вируси, счупили държавата, ще им се наложи да изхвърчат като ракети, за да се спасят от народния гняв.