Протест в Бургас: Медицинските сестри на бунт срещу безобразията в здравеопазването

Медици от Бургас излязоха на протест пред сградата на общината. Бунтът им е в подкрепа на палатковия лагер пред Министерския съвет и за реформа в здравната система

Медицински сестри излязоха на протест пред сградата на Община Бургас. Бунтът им е в подкрепа на палатковия лагер пред Министерския съвет и за реформа в здравната система, а пред бТВ медицинската сестра Мария Николова сподели, че иска да лекува хората и да не се налага колегите й да гледат на тях като на клинична пътека.
Протестиращите се обявиха срещу споразуменията, които се подписват, защото, според тях, те не се спазват.
Исканията им остават същите повече от година – еднакво трудово възнаграждение за всички медицински специалисти в размер на две минимални заплати и по-добри условия на труд. Протестът е обявен за безсрочен.
„Ние искаме да лекуваме хората, като дойдат при нас, не да гледаме на тях като на клинична пътека, а на хора, които имат нужда от помощ, съответно трябва да бъдат лекувани адекватно““, каза Мария Николова.
„Потърпевши са както пациентите, така и работещите в здравеопазването. Ние сме тук точно заради това, за да има промяна“, добави медицинска сестра в УМБАЛ-Бургас Янка Калушева.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!