Скандал в парламента заради зловещия коронавирус, да живее диктатурата!

Управляващите предизвикаха скандал, като гласуваха за извънреден режим на парламента, а червените опозиционери обявиха, че ще се борят срещу диктатурата
Нов скандал разтресе парламента. От днес сградата с надпис „Съединението прави силата“ преминава на извънреден режим, като заседанията могат да бъдат свикани от президента, председателя Цвета Караянчева, Министерския съвет или 1/5 от депутатите, за да се променя законодателството, свързано с извънредното положение.
Решението за извънредния режим бе взето с гласовете на 115 от народните представители, съобщава Нова телевизия. Депутатите повече от 3 часа си прехвърляха взaимно обвинения дали решението е абдикиране от отговорност и дали опозицията е популистка.
Очаквано управляващите се оправдаха с мистичния коронавирус. „COVID-19 не подбира нито по партийна, нито социална, нито по етническа принадлежност. Не може да искаме цялата страна да е под карантина, която все повече се затяга, а ние да нарушаваме всички предписания за социално дистанциране“, каза от парламентарната трибуна „мамата“ на парламента Цвета Караянчева.
„Вие намерихте начин парламентът да бъде единствено и само печат на извънредните закони, които ще ни внася изпълнителната власт и Министерския съвет. Ще се борим обаче демокрацията в България да бъде защитена“, изрепчи се пред микрофона червеният й другар Кристиян Вигенин.
„Освен хората, които се страхуват от заразата, в нашето общество е пълно с българи, които се притесняват заради безработицата, от фалити и глад. Когато дадем властта само на едните, които ни пазят от болестта, позволяваме да се потъпкват правата на ония, които може да се страхуват от заразата, но и от друго“, подкрепи го депутатът от БСП Антон Кутев.
„Нека бдим да не се повтори Чернобил, когато българите бяха на улицата и манифестираха, ядяха зелена салата, а партийните величия стояха някъде на тихо и ядяха биологична храна“, изкрещя от трибуната парламентарната шефка.
Асоциацията с аварията в украинската атомна централа буди лек присмех у хората с демократични възгледи, защото за никого не е тайна, че повечето от сегашните партийни величия не могат да скрият членските си книжки в БКП – партията, която е отговорна за това, което говори Караянчева. Дали другарите й отляво и отдясно ще се окопаят като предците си на 26 април 1986 г.!?
Всъщност с решението си да не си изпълняват задълженията, заради които българския народ ги е изпратил в парламента, те отново предават избирателите си. Дори и с маски, или със скафандри като извънземни, т.нар. „народни“ избраници трябва да са в парламента и да воюват срещу невидимия противник (както казва вожда Бойко Борисов), а не се крия от вирусите, като комунисти при радиация! През това време, докато не са в пленарната зала, естествено парламентарен контрол няма да има и управляващите ще си правят каквото искат неконтролируемо. Да живее диктатурата!