Стефан Лалчев ни подвига духа от Лондон, за да се справим с коронавируса

Нямам търпение да се върна в Бургас, споделя Стефан Лалчев. Той призова бургазлии да са единни и дисциплинирани, за да се справят с коронавируса

Стефан Лалчев намери начин да повдигне духа на стресираните си приятели, за да , за да се справят с коронавируса. Певецът, който през 2008 година печели конкурса „Бургас и морето“, а сега е докторант и преподавател в престижния университет London College of Music, им изпрати своето послание във Фейсбук.
„Трябва да си стоим в къщи, защото това е най-ефикасния начин да забавим разпространението на вируса, с което ще спестим изключително важните медицински ресурси, които за жалост могат да се окажат в световен мащаб крайно недостатъчни. Става въпрос за човешки животи“, заяви певецът.
Самият аз не бях убеден, че са необходими толкова строги мерки, но съм подценил опасността, признава той.
„Сега е важно да си извадим нужната поука от тази ситуация, а именно, че няма значение дали ще си кралска особа, премиер, богат бизнесмен, знаменитост или обикновен гражданин, страховете на всички са еднакви в момента, защото осъзнаваме, че сме еднакво крехки човешки същества“, споделя музикантът.
„Това, което се случва, е тест за обществото ни. Нека не забравяме, че съединението прави силата. Клише е може би, но сега е идеалният момент да покажем колко много значат тези думи за нас и колко силни, единни и дисциплинирани може да сме в преследването на една цел, която е обща в момента за цялото човечество“, добавя той.
„Нека осъзнаем какъв пример в момента даваме на подрастващите поколения. Казвам това от позицията на човек, който сега трябваше да е в България и да се подготвя да посрещне Великден заедно със семейството и с приятелите си. Уви това няма да се случи. Използвайте всяка минута, за да прекарате с близките си!“, съветва Лалчев.
Музиката е моето бягство към свободата, споделя той.
„Пазете се! Нека пазим и себе си, и всички останали като просто спазваме правилата! Скоро всичко ще свърши и нямам търпение да се върна в Бургас, където отново ни очаква едно топло лято, изпълнено с музика и страхотно настроение. Трябва само малко да потърпим“, добавя той.