Шофьорът, сгазил Тодор и кметицата на Присад, зад решетките след блокадата край Бургас

Апелативният съд в Бургас реши шофьорът на автобуса, който сгази Тодор Тодоров и кметицата на Присад Ванче Вайлова, да бъде задържан под стража

Обрат в съдебната зала след блокадата на пътя за Созопол! Апелативният съд в Бургас отмени решението на Окръжния съд за „домашен арест“ на Камен Филипов. Магистратите от най-“добрия“ град за живеене измениха мярката за неотклонение на шофьора на турския автобус, който блъсна и уби на място 22-годишният Тодор Тодоров от село Росен и кметицата на Присад Ванче Вайлова.
В съдебната зала стана ясно, че има други 4 катастрофи по вина на Филипов, съобщава бТВ.
До промяна на мярката му от „домашен арест“ се стигна след протест на прокуратурата и на близките на загиналите. Протестът премина в гражданско неподчинение и блокада на пътя на мястото на катастрофата, край Бургас.
Инцидентът стана на 28 февруари през нощта, след като жертвите направили леко ПТП и започнали да описват щетите по автомобилите си. Автобусът, управляван от 33-годишния Камен Филипов, минава през колата в лявата високоскоростна лента.
По време на проведеното съдебното заседание днес, наблюдаващият прокурор при Апелативната прокуратура съобщи, че обвиняемият по делото е многократно осъждан, като две от осъжданията са за тежки умишлени престъпления.
Посочено беше, че Камен е бил санкциониран по административен ред с 11 наказателни постановления за допуснати нарушения на Закона за движение по пътищата. Били са му предявени 13 фиша за това, че е управлявал моторно превозно средство с превишена скорост, а 4 пъти е бил наказван отново за нарушения за предизвикани пътно-транспортни произшествия.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!