Вирусът вече нанесе своите поражения – той блокира разсъдъка, волята и усмивката ни

Ilian Vassilev

Първо взеха страха на хората, след това ума, и накрая волята. Въведоха „военно“ положение, президента се скри, за да няма „разноговорене“. Опозиция няма – ако съдим по безумните текстове в извънредния закон от петък – това че цените на горивата не могат да падат?!
Популистите като Гешев, ВМРО и прочие „истеризатори“ на силата, на практика правят невъзможно всякакво рационално поведение, да не говорим избор, защото от една страна, според тях Апокалипсисът е дошъл и фашизмът им е най-доброто решение, а от друга, тъй наречения „елит“ влезе в режим на оцеляване и минимизиране на разходите по обществена отговорност.
Кризисният щаб си мисли, че главната му роля е да дава пресконофренции със статистика, която на всичко отгоре не дава представа за цялата картина и да сравнява положението с Италия. Парламентът пише закони на крак /за които ще го е срам/, Президентът като военен застана в поза „мирно“, защото за него един център трябва да командва и това не е той.
Борисов изигра хитро картите, като да не го обвиняват че узурпира власт сложи „отпред“ консултативно Мутафчийски като бушон, за да си пази властта.
Вирусът вече нанесе своите поражения – той блокира разсъдъка, волята и усмивката ни.
Колко време ще издържите без да видите близките си, децата, колегите си, в свят – затвор изграден от страхове и предразсъдъци, а не от отговорност, разум и логика? Стресът е толкова голям, нацията тотално се срива в колективна депресия и от екраните продължават да ви бомбардират с идеята че го правят „за ваше добро“?
Гласовете на опита и разума като доцент Мангъров са изтикани в периферията и добре, че „Господари на ефира“ направиха предаване, което се гледа от близо 100 хиляди души. Но и за това имат лек, защото утре Гешев ще прецени че е фейк и ще може да ви „изолира“, докато министърът на правосъдието предвидливо ви е лишил от права по Европейската конвенция за правата на човека.

Фейсбук