Коронавирус и в област Бургас? Изследват млада жена от Карнобат

Кметът Георги Димитров разкри, че тя е работила в Банско, съмнява се, че е с коронавирус. Осем души, с които е контактувала, също са под карантина

Млада жена от Карнобат, която е работила в Банско, вероятно е заразена с коронавирус. Това съобщи кметът Георги Димитров. Във видео, което е публикува във Фейсбук като послание към жителите на града, той сподели, че се моли резултатът от пробата, която вече е взета от карнобатлийката, да е отрицателен.

„Като институция сме взели всички мерки. Най-важна е дисциплината от страна на гражданите, за да справим“, сподели той.

„Вече има първи случай със съмнение за коронавирус. Става дума за млада жена, която е работила в Банско и се е прибрала в Карнобат преди няколко дни. Контактувала е с осем души, които са издирени и са под карантина. Чакаме изследванията“, заяви Димитров.

„Заради контактите, които жената е имала в Банско, където е упражнявала професията си, имаме съмнения, че пробата ще се окаже положителна“, изтъкна той.

„Тази сутрин се проведе заседание на кризисния щаб в общината. Предприехме нови мерки. Затваряме двата пазара в Карнобат. Разберете, че грижата, която поемаме за себе си, е най-добрата!“, призова кметът.

Карнобатски шивашки фирми вече шият предпазни облекла, съобщи той.

Карнобат обаче не е единственият град в област Бургас, в който има съмнения за ужасния коронавирус.