Нова песен срещу коронавируса

 Журналист възпя коронавируса. Коронавино снощи пих, и вирус не остана, а болничния си спестих с отпуска голяма… Това е част от новата песен на Димитър Панев

Страхът сред обществото от коронавируса вдъхнови журналиста от Дарик радио Димитър Панев да посвети песен на заразата. След като възпя ремонта на ремонта на улица „Граф Игнатиев“ и мръсния въздух в София, Панев създаде нов хит в социалните мрежи – песен, посветена на „Ковид-19“, съобщава Телевизия Bulgaria ON AIR.
„Коронавино снощи пих, и вирус не остана, а болничния си спестих с отпуска голяма“, гласи част от текста.
Не е случайност, че Димитър Панев избира популярната песен „Целувката на Ана“ за своя кавър.
„Нали се изговори, че спиртът убива коронавируса, после не пийте, че нямалява имунната система. Казаха – носете маски, после – не носете. После вземете си отпуска, после болничен – не сме видели нещо в закона. Този хаос поражда повод за хумор“, коментира журналистът за Bulgaria ON AIR.
По план песента е трябвало да види бял свят в момента, в който кризисният щаб съобщи за първия случай на коронавирус у нас. Но Димитър решава да я пусне сега от страх, че дори и коронавирусът ще ни подмине.
„Като че ли се отегчихме“, смята той. „Като че ли с все по-голямо разочарование съобщаваме следващото: Нямаме доказан случай“, шегува се създателят на забавната песен.
Хората могат да имат различни музи – при някои това е красивата жена, хубавото вино. Панев решава да използва проблемите, за да създава.