Скандал! Фейсбук цензурира Слави заради сравнението на бежанците с коронавируса

Според Фейсбук, това мое мнение за бежанците и коронавируса съдържало език на омразата и ми го изтриха, жалва се Слави Трифонов

Нов скандал нажежи страстите в социалната мрежа, след като Фейсбук наложи цензура на Слави Трифонов. Шоуменът сподели, че пост, в който сравнява бежанците с коронавируса и пише, че те били по-опасни от него, е бил изтрит.
„Честит празник! Честит трети март! Най-важният празник за нас, българите, защото на тази дата възкръсва българската държава и българската свобода. Да, на тази дата става ясно, че ние сме свободни да се наричаме българи и да съществува България“, сподели във Фейсбук Слави Трифонов.
„Всяко живо същество се стреми към свободата. Предполагам, че ви прави впечатление, колко пъти използвам думата – свобода. Колкото и пъти да я използвам, все ще е малко, защото свободата е от огромно значение за нас. Във всичките й форми. Ето например – свободата на словото. Защо е толкова важна свободата на словото? Защото когато свободно изразяваш мнението си, гарантираш не само своята собствена свобода, а и свободата на всички останали“, добавя той.
“Ето например, вчера свободно изразих свободното си мнение на място, което смятах за свободно. Написах пост във фейсбук за заплахата от “бежанци” и сравних “бежанците” с вирус. По-опасен от коронавируса. Днес фейсбук изтри това мнение. Защото според фейсбук, това мое мнение съдържало език на омразата“, споделя шоуменът.
„По тази логика не мога да публикувам песента “Боят настана” във фейсбук, защото съдържа език на омразата. Аз не знам колко от вас са съгласни с мен. И прекрасното е, че има съгласни с мен и несъгласни с мен. Но. Аз, Станислав Тодоров Трифонов, съм български гражданин, свободен човек. И по смисъла на българската Конституция, на българска територия, спазвайки всички закони, на български език мога и ще се изразявам свободно докато съм жив“, зарече се Слави Трифонов.
И нито фейсбук, нито която и да е организация или личност могат да ме спрат, добавя той.