338 заразени, 8 починали и без нови случаи в Бургас

Общият брой заразени в света са 664 590 души от тях активните случаи са 491 332, а затворените случай са 173 258 от тях 18% са починали. Общо починали са 30 890 души, а оздравели са 142 368 души.

В България заразените са вече 338 души и 7 нови случая, от тях 8 са починали, оздравелите са 11 души. Нови заразени в Бургас няма.

В света САЩ имат най-много заразени 123 776 души с 2229 починали, след тях е Италия – 92 742 с печален рекорд от 10 023 починали. Испания – 73 235 заразени и 5 982 починали. Нови случаи и починали има и в Китай.

338 са общо потвърдените случаи на коронавирус COVID-19 в България към момента, съобщиха от ВМА. Тази нощ са установени 7 нови положителни проби. Те са от Пловдив (3 случая), Варна (1 случай), Кърджали (1 случай), Смолян (1 случай), Сливен (1 случай).

В дните около и след Великден се очаква пикът на заразата от коронавирус у нас. Това заяви проф. Тодор Кантарджиев пред Нова телевизия.

„Оперативният щаб имаме едно мнение, че третата третина на април ще бъде пикът – по и след Великден. Зависи от мерките и това как народът ги спазва“, каза той.

По думите му хората в момента хората трябва да излизат само за храна и лекарства.

Може би заради това бургаската община започна да прибира пейките от парковете и градинките, за да не се събират хора по време на карантината.

За акцията съобщиха във фейсбук кметът Димитър Николов и общински съветници.

„И за мен не е приятно, но хубавото време и раздумките по пейките в парковете и градинките изкушават да се върнем към обичайния си начин на живот. Затова ще ги разредим, вдигнем или съберем една върху друга на местата, където по мои наблюдения, се струпват най-много хора“, написа кметът.

Събрани са пейките в “Борисовата градинка”, парк “Света Троица” и парк “Славейков”. Утре предстои “Меден рудник”, после Морската градина.

„Времето ще става все по-хубаво и ще е все по-трудно да се спазват забраните. Няма друг начин, съжалявам!“, обърна се Димитър Николов към съгражданите си.

Ех, ако можеше Димитър Николов да събере и комините на промишлените замърсители, които от години тровят Бургас и не улесняват дишането в моменти на белодробен вирус …

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!