Бойко заприлича на съдия Попов: За Бога, братя, не ходете в храма!

Който не умира да отиде на църква, да не го прави, отсече Бойко Борисов и сподели, че нямало да ходи в храма, а щял да крещи от двора си „Христос Воскресе“

Карикатура: Интернет

Който не умира да отиде на църква, да не го прави! Господ ще ни разбере. Това обяви на брифинг набожният ни премиер Бойко Борисов. ГЕРБави тролове пък заблъскаха бясно по клавиатурата, за да пишат простотии във форумите затова колко е прав спасителят от Министерския съвет за мерките, които са вземати при извънредното положение.
Живеем във време… шантаво. Великден отива на кино, биха казали ревностните християни, за които бат’ Бойко би казал, че ще умрат, ако на празниците не отидат в храма. Отива, ама не съвсем, защото ще си го гледаме като на кино с онлайн-литургиите.
Страшните думи за проклетника COVID – 19, които „спасителят – премиер“ бълва от малкия екран, ни връщат като с машина на времето в шантавите дни преди три десетилетия, когато един друг премиер изръси: „За Бога, братя, не купувайте!“. Съдия Димитър Попов ще остане в историята като премиерът, който освободи цените и в същото време призова народа да не купува, за да поевтинеят стоките. Логично – като падне търсенето, намалява и цената, която пък според уроците по микроикономика, е пресечна точка между предлагането и потреблението. Сега, точно 29 години след съдия Попов, „спасителят“ Бойко ни казва: „Не ходете в храма!“. Целта е уж да не се заразим, ама не е съвсем така, защото българските храмове са територия, която е под закрилата на Живия Бог – Исус Христос. Иначе казано, ако сравним стоките, за които бившият служебен премиер зовеше, да не купуваме, с потребността да ходим в храма, т.е. с вярата, излиза, че целта е да намалее желанието на хората да се молят за своето спасение, а да се доверяват на онези, които денонощно ги стресират и превръщат Великден в безплатно кино.
Българинът обаче има корав ген и несломима вяра. Оцеляваме винаги, защото вярваме в нашия Бог. Ще оцелеем и сега напук на вирусите, които се хранят от плътта и страховете ни! Затова, братя и сестри, пазете се и се молете да ни отмине и това зло!