Бойко играел тангото на Ленин? Босът на „Подкрепа“ го скастри

Заради поредното обръщане на позицията и решението България пак да кандидатства за чакалнята на еврото, Митко Манолов скастри Бойко, защото играел тангото на Ленин… Би го скастрил и Тато

Карикатура: facebook.com/TerminalniKolaji

Не бива да се играе тангото на Ленин – крачка напред и две назад! Така председателят на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов коментира в предаването „Още от деня“ по БНТ поредното обръщане на палачинката за въвеждането на еврото.
Всъщност синдикалният бос трябваше по-скоро да се замисли за причината довела до поредната смяна на позицията. Това е много просто. Коронавирусът счупи икономиката, остави министрите и депутатите популисти без заплати. Няма далавери, иде глад и затова управниците са принудени да действат, въпреки риск да бъдат отново упрекнати, че прибързват с еврозоната и единната обща валута, с което според черногледците щяло да се надуят отново цените.
България ще подаде молба за влизане във валутно-обменния механизъм ERMII, наричан още „чакалнята на еврото“, както беше планирано в края на април, отсече премиерът Бойко Борисов.
Спасението за него и ГЕРБаво-“патриотичното“ правителство е в парите на Европа, но те щели да потекат към членовете на еврозоната и на чакалнята. Не насочат ли част от пая, гладниците, който според президента Радев скоро ще забравят страха, ще ги „изядат“.
Времето тече и гладът расте… Ако е на мястото на ГЕРБавия вожд, и Митко Манолов ще заиграе тангото на Ленин, за да спре епидемията на глада, задаваща се след проклетия коронавирус и мерките на карикатурите от властта.