Бойко обещал ад по Великден и полагал усилия да изпълни обещанието си

Не знам що за безумие още може да се измисли, коментира адвокат Емил Василев. Той припомня прогнозите за пик и камиони с трупове по Великден

Бацката обеща Ад по Великден и полага нескончаеми усилия да изпълни обещанието си. Това сподели във Фейсбук бившият депутат Емил Василев.
„В очакване на Годо“, демек на прословутия пик на заразата, сме. Навремето Самюъл Бекет написва тази пиеса, в която нищо не се случва и такава става основоположник на нов жанр – театър на абсурда, добавя адвокат Василев.
Според него у нас театърът на абсурда има за режисьор нашия премиер, а за изпълнител на главната рола – бъдещия президент пореден генерал Мутафчийски.
“Готов съм да се обзаложа с всеки на бутилка от любимото му уиски, че тъй както няма да дочакаме Годо, така и пика на заразата няма да дойде. Възниква обаче въпросът какво става с професионалната репутация на хората от Щаба, които се заричаха, че около Великден ще бъде страшно, ще има пик, масово заразяване, премиерът-идиот дори се зарече, че Адът ще слезе на земята”, коментира юристът.
“Докато чакате, подкрепете подписката за отмяна на извънредното положение. Подчертавам изрично за влюбените в безсмисления си и безцелно пропилян живот – на извънредното положение, а не на медицинските мерки. А междупрочем мислете кво праим ако не дойде? Не Годо – пикът”, добавя той.
“Просто не знам що за безумие още може да се измисли. Навсякъде дори в държави с реален коронавирус почнаха да мислят за смекчаване на мерките, тука наште им хареса системата „падни-стани“. То им идва отвътре, щото са мутроченгесари, те освен силоващини друго не могат да измислят”, коментира Емил Василев.
“Нека поясня защо е тази подписка. Теорията за масовото заразяване до 70-80% от населението, след което ще настъпи стаден имунитет, се провали. Доказват го данните в редица страни, особено в България и Австрия, дори Германия, където те са почти идентични. Заразено се оказва под 1% от населението, липсва какъвто и да било пик на заразата, смъртността от коронавирус е практически равна на нула и наблюдаваме нормалната „фонова“ смъртност, както всяка година при нормални обстоятелства“, добавя той.
“Да, има масова психоза, насаждана от медиите, които ползват случая да си вдигнат умрелите рейтинги на база данните за починалите в Италия и Испания, но това са огромни държави с население, което е повече от 10 пъти по-голямо от българското. Тази масова психоза се подклажда и от корумпираните политици, които също вдигат рейтингите си в битка срещу НЕЩО, КОЕТО НЕ СЪЩЕСТВУВА и си изчистват образите, които гражданите доскоро не са могли дори да понасят, а сега възприемат като героични”, изтъкна юристът.
“Но истината, за която все повече хора ще си дават сметка, е различна от тази, която се представя от единствените заинтересовани от пандемията – медиите, политиците и играчите на компютърни игри. Накратко: излъгаха ни и продължават да ни лъжат. Дори за неспециалистите става ясно, че коронавирусът реално не притежава приписваната му свръхзаразност и суперсмъртност”, добавя той.
“Българският ген ли е виновен, БЦЖ-ваксината ли, но фактът си е факт. Очевидно е за всички мислещи и следящи реалните данни хора, че заболяването се разпространява по коренно различен от първоначално насаждания в съзнанието ни модел”, изтъкна Василев.
“То няма да протича скоротечно в рамките на няколко седмици с голям пик с постепенно намаляващо плато до постигане на стаден имунитет. Нито ще се спъваме в трупове по улиците. Точно обратното – вирусът ще се разпространява бавно в продължение на месеци, без пик и без постигане на стаден имунитет. Вероятно няма да изчезне в продължение на години и периодично ще ни посещава, докато не бъде измислена ваксина”, добавя той.
“Ще продължат да умират възрастни хора с хронични заболявания, усложнавани от коронавируса /не че иначе биха били безсмъртни/, но не в катастрофични мащаби. Случващото се напълно обезсмисля взетите от Щаба мерки в България, защото те целяха ОТЛАГАНЕ НА ПИКА НА ЗАРАЗАТА, за да се избегне претоварване на здравната система и физическа невъзможност да се лекуват всички болни. В момента в интензивните отделения са под 30 души и повечето стоят празни или с по един-двама тежки пациенти. Няма да се налага на медиците да решават кой да живее и кой да умре, нито на земята ще слезе Адът, предричан от премиера”, коментира адвокатът.
“Тези мерки се явяват прекомерни и неадекватни, като например забраната да се посещават паркове и да се пътува свободно. Социалната дистанция и санитарните мерки за строга хигиена трябва да останат още известно време /по-скоро с цел успокояване на психиката на превъртелите от гледане на лъжливи новини домакини и пенсионери/, но единствено по отношение на рисковите групи – лицата над 70 години и страдащите от хронични сърдечни и белодробни заболявания, като те се задължат да останат в къщи, а магазините да работят само за тях в определен интервал от време”, добавя той.
Според него ресторантите трябва да отворят, като се въведат изисквания за минимални отстояния между масите.
“Хората, чиято работа предполага близък контакт следва да носят маски – например рецепционистите, продавачите в магазините и пр., но не и останалите граждани. Кината и театрите трябва да отворят с изискване за намален капацитет – например до 100 души в салон, като билетите се продават през един ред. Неконтактните видове спорт трябва да бъдат разрешени – лека атлетика, гимнастиката, плуването и пр. Затворени за известно време трябва да останат само стадионите и МОЛ-овете, защото там се събират повече от 500 души на едно място”, коментира бившият депутат.
“Крайно време е абсолютно ненужното извънредно положение да бъде отменено, защото медицинските и санитарните мерки могат да се прилагат и без него. Но най-важното е хората да осъзнаят, че са облъчвани в продължение на повече от месец с лъжливи и пресилени новини, че политиците ги манипулират с користни цели и да разберат, че незабавно трябва да възстановят нормалния си личен и професионален живот от преди натрапената ни измислица. Иначе икономиката ни ще затъва с всеки следващ ден, а безработицата и престъпността ще се увеличава”, предупреждава адвокат Василев.
“Защо е необходимо да се самоубиваме социално и икономически и то БЕЗ РЕАЛНА ПРИЧИНА? Подкрепете подписката за прекратяване на извънредното положение или поне почнете да мислите, излезте от ступора, изключете телевизора, радвайте се на живота”, призова той.