Бойко се извъртя за маските. Защо пак стават задължителни?

Ще говоря с Кирил Ананиев от полунощ да направим задължителни маските навън, каза Бойко Борисов и добави, че можело хората да носят шалове вместо маски

Маските стават отново задължителни от полунощ. Това обяви на брифинг в Министерския съвет премиерът. Бойко Борисов.
Здравният министър Кирил Ананиев ще трябва да си изкара от кошчето отменената заповед за носене на защитни маски и да я подпише отново.
„Ще говоря с Ананиев от полунощ да направим задължително носенето на маски навън. В цял свят е така. Всеки от вас е убеден, че маска или шал, биха свършили работа. Поръчали сме още един милион маски, отделно всеки може да си ушие, ако иска“, каза премиерът.
Това вече е върха – вятърът дори (с който вирусологът доц. Мангъров сравнява коронавируса и странните епидемични мерки) не си сменя толкова често посоките! Вместо да задължава хората да се маскират, нека премиерът да си изпълни първо обещанието за безплатните маски! По-полезно ще е ако хване голямата бухалка и думка по „чук-пик“ кривата (както той нарича линията върху координатната ос, показваща разпространението на вируса), за да не образува пик по Великден!
Странно е, че баш преди Цветница, премиерът, който уж е вярващ човек, нарежда на българите маскарадът да започне.
За Бога, братя и сестри, носете си маските и „благославяйте“ „спасителя – премиер“, който измисли този маскарад! И внимавайте да не съгрешите, че глобите са страшни!