Властта мачка бунтари, за да спре протестите

Нямам никакви пари, гладувам и мизерствам, споделя Румен Герасимов, на когото полицаи са връчели протокол за предупреждение заради протестите

Властта мачка бунтари, за да спре протестите. Служители от ГДБОП са връчели протокол за предупреждение на Румен Герасимов.
Мъжът споделя, че заради кризата е останал без пари, гладува и мизерства, а униформените служители го тормозят.
Протоколът, който получих, е за преустановяване на протестите и призивите за бунт и организирането на мирни протести и митинги в извънредно положение, поясни Герасимов.
„В каква Държава живеем. Всички правителства са загивали чрез злоупотреба на своя принцип и достоен морал! Злоупотребата с властта поражда всички престъпления! Трябват ми контакти на будни журналисти репортери и адвокати, защото съм без работа и доходи и нямам никакви пари общо взето гладувам и мизерствам, моля ви искам гласност и достоен живот за всички нас!“, сподели във Фейсбук Румен Герасимов.
Аз бих се опитал да контролирам гнева си и борбеността си, ако управляващите контролираха апатията, арогантността и наглостта си, споделя той.
Междувременно опозиционният лидер Корнелия Нинова, която успя да вкара в Народното събрание премиера Бойко Борисов, за да го разпита за мерките срещу коронавируса, му изкрещя от парламентарната трибуна, че той и хората му всявали страх у хората, за да ги владеят в подчинение.
„Абдикирахте държавата от задълженията й. Днес казвате, че няма план, защото няма такъв в другите държави“, добави тя.
„Днес имаме важна новина за вашия живот, произнесена от министър-председателя на България. Нямат план за излизане от кризата. Г-н Борисов, от изслушването разбираме, че нямате конкретен отговор на нито един въпрос. Според нашата оценка имате сгрешена преценка за ситуацията, сбъркана прогноза за спад от 3 %, вместо 8, както предвиждат Световната банка и Международният валутен фонд, сбъркана прогноза за безработица, действате на парче и както вече чухме – нямате план как да се върви оттук нататък“, заяви Нинова.
„Напротив- европейските държавници отдавна изработиха план и не само на хартия, а и го прилагат- план за възстановяване на икономиката и подпомагане на техните граждани. Той е в две посоки – осигуряване на финансов ресурс за кредитиране на бизнеса и безвъзмездна помощ за домакинствата“, добави тя.
„У нас обратно – етикетът на вашето поведение е кредити – за държавата, за бизнеса и хората. Те трябва да се връщат обаче. И няма как бизнесът, ако не се стабилизира икономиката, а хората нямат доходи- да връщат тези пари“, коментира лидерът на БСП.
Изводът е ясен – властта мачка хората, защото маските, които според убития властелин на словото Милен Цветков са, за да мълчим, а не за да ни пазят, не вършат никаква работа. Румен Герасимов е един от хората, останали без хляб заради глупавите мерки за борба с проклетия коронавирус. За да подтиснат гнева му, властниците му изпращат полицаи с протокол за предупреждение да не протестира. Така в България се запушват устите на гладните, които от гняв са готови да излязат на улицата. Бойко и хората му разбират, че извънредното положени и засилените мерки увеличават недоволството и започнаха да ги разхлабват. Макар да им е ясно, че няма сила, която да може да спре протестите, управляващите изпращат на гладните протоколи, вместо да помислят как да ги нахранят поне с надеждата, че кризата ще си отиде скоро и хората отново ще се върнат на работа.