Волен каза истината, че Бог е над Мутафчийски и го погнаха

Или имаш вяра, или слушаш генерал Мутафчийски, коментира Волен Сидеров. Лидерът на „Атака“ сподели, че на Цветница не отишъл на църква, защото няма как да сложи маска пред Бога

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров е на път да се превърне в първия за последните 30 години български политик – мъченик за вярата. Някак съвсем ненадейно Софийска районна прокуратура се самосезира и образува досъдебно производство за подбуждане към извършване на престъпление – нарушаване на противоепидемиологичните мерки. Репресиите срещу Сидеров започват, защото той призовал гражданите да отидат на църква на Великден – въпреки призивите на водещи лекари и на премиера Бойко Борисов, съобщава бТВ.
Парадоксът обаче е, че министър-председателят така и не дръзна да забрани масовото събиране за празниците с мотива, че подобна мярка би имала твърде силен ефект върху вярващи от рискови групи. Така не е ясно дали въобще думите на Сидеров може да се квалифицират като подбуждане към извършването на закононарушение.
Разследващ полицай от СДВР ще проверява медийните изяви на националиста, защото „в телевизионно предаване, излъчено на 12.04.2020 г., С. многократно призовава за нарушаване на заповед на министъра на здравеопазването във връзка с пандемията от новия коронавирус. Същите призиви са изпратени на средствата за масово осведомяване и под формата на прессъобщение със заглавие: „Излезте масово на Великден и докажете, че Бог е над Мутафчийски!“.
„Не искам да вляза в храма с маска и да си крия лицето пред Бога. Трябва да отчетем като положителен момент, че Църквата и властта се разбраха да не се затварят храмовете, както поиска държавното БНР. Други Православни църкви ни похвалиха, че БПЦ и властта устояха, а при тях храмовете са затворени“, каза Сидеров в предаването „Неделник“ по АлфаТВ.
„На Цветница, застанаха едни хора на 2 метра един от друг в храма, в „Александър Невски”. Какво показват? Кое им е по-важно – Мутафчийски или Бог? Народът, вярващите, да реагират и да кажат, че това не е правилно“, сподели той по Фейсбук.
„Питам ги, когато дойде Пришествието, тогава те с маски ли ще се явят пред Господа и ще кажат – „Господи, идваме пред теб с маска”. Не целунаха иконата, защото можело да се заразят, не взеха Причастие, защото един селски простак, зам.-председател на НС, казва, че можело да се заразят“, добавя той.
„Тези хора да си отговорят дали наистина са вярващи. Това е провокация и тест за вярата. Да се види докъде ще издържи клирът и паството. Как ще се отнесат към тази провокация?“, пита лидерът на „Атака“.
„С този вирус имаме преразпределяне на икономиката. Проверяват дали ще издържи и Църквата – да я принизят, да я намачкат още. Сръбската, Гръцката, Руската не устояха, Българската устоя“, коментира той.
„Отварят храма, но задължително трябва да влезете с маска. На Цветница не отидох, защото няма как да сложа маска пред Бога. Или имаш вяра, или слушаш ген. Мутафчийски. Ако имаш вяра в Бог, не трябва да си слагаш маска пред Неговото лице“, каза Сидеров пред Телевизия „Алфа“.

„Възкресение Христово е празникът, без който не можем. Ако отречем това и кажем, че не е празник, отричаме нашата човешка същност“, подчерта той.
“Ние сме създадени по образ и подобие на Господа. На Възкресение Христово ми се иска народът да излезе и да отпразнува този празник като народ -масово“, заяви националистът. Тези негови думи създават работа на прокурори. Да е жив, здрав и въпреки вирусите, да продължава да ни казва истината, па макар и да е неудобна за някой, но няма смисъл българите да доказват, че Бог е над генерали и политици! Бог е не само над Мутафчийски! Той е и над Корнелия, и над Бойко. Нека и политиците, и прокурорите да не забравят това, защото един ден вирусите ще изчезнат и маските ще паднат! Тогава всички ще отговарят за своите действия пред лицето на Господ.