Генерал изкара Хекимян говорител на Шайката заради резила с президента

Заради въпроса дали Радев е извършил държавна измяна Хекимян трябва завинаги да забрави журналистическата професия, коментира генерал Богомил Бонев
Вие, господин Президент, извършил ли сте държавна измяна? За този въпрос Антон Хекимян трябва завинаги да забрави журналистическата професия. Това сподели бившият вътрешен министър Богомил Бонев.
Тъпо, нагло, арогантно говорителче на организираната престъпност, добави той.
„Същото интервю, но с обратен знак, с въпроси уж на зрителите, направи Слави с Бойко.
С което се самоуби. Защото не е имало такова фелацио“, коментира демократът.
След интервюто си при Хекимян по бТВ президентът сподели във Фейсбук, че когато армията от безработни се множи всеки ден, е неуместно да се занимават хората с отношенията между президентската институция и изпълнителната власт.
„Не е време за емоция, избухвания и сърдити пози и в този спектакъл няма да участвам. Премиерът трябва да е наясно, че нито президентът, нито българският народ са публика, от която се очаква по всяко време аплодисменти. Това заявих в интервюто си за бТВ“, изтъкна Радев.
„Всяка власт се нуждае от коректив. Особено когато самостоятелно и без предупреждение обявява извънредно положение посред нощ. Когато са блокирани парламент и съдебна власт и критичността на масовата психика и съзнание са драстично намалени от насаждания страх“, коментира президентът.
„Нямам личен конфликт с министър-председателя, но кризата не трябва да се управлява единствено чрез паника, страх и внушения от телевизионния екран за купища трупове и ад, който идва тук. Премиерът е обигран политик, но не приемам да гради образа си на спасител върху страха, който сам раздухва. В същото време, ако нещо се обърка, да внушава, че виновен ще е президентът“, добавя той.
Според него има риск възстановяването на българската икономика да отнеме по-дълго време в сравнение с другите държави, а така България ще загуби конкурентоспособност. „Ако изпаднем в рецесия и други държави „дърпат“ мощно напред, резултатът ще бъде масова емиграция, а за мен това е най-лошият сценарий. Изпуснахме и момента за профилактично, масово и безплатно тестване на българите, сега ще регистрираме просто разпространението на заразата“, коментира Радев.