ГЕРБ спаси главатаря си, но става страшно за Бойко

С евтини номера ГЕРБавите спасиха вожда си да не бъде разпнат в парламента. Другарчетата му от БСП обаче не се отказват и Бойко ще понася негативи

ГЕРБ провали извънредното заседание на парламента, на което трябва да бъде изслушан премиерът Бойко Борисов. За да не бъде разпнат на парламентарната трибуна, депутатите му спретнаха долнопробно шоу.
На стресираните от глупавите брътвежи за камиони с трупове заради адския коронавирус хорица, затворени в домовете си повече от месец, бе поднесена поредната ГЕРБава гротеска.
Депутатите от управляващата партия не се регистрираха в пленарната зала и оставиха другарчетата си от БСП да формират необходимия кворум, което естествено не бе възможно без подкрепата на ДПС, Воля и Атака. Това нямаше как да се случи. Всички вече знаят кой крепи Бойко и Шайката.
Ядосани от евтините номера на ГЕРБавите другарите им от БСП дадоха извънреден брифинг, на който Корнелия Нинова каза, че Бойко Борисов се е скрил от въпросите на хората и се е подиграл с тревогите им.
„Внесохме искане за изслушване, на което щяхме да представим въпросите ви към него, тревогите, които имате и очакванията за бъдещето. Това не се случи, защото правителството в дните на криза създава хаос, внушава страх, разделя и ви остави на произвола на съдбата. Днес той не пожела да дойде и да отговори на актуалните въпроси и тревоги“, заяви Нинова в обръщението си към народа.
„Хаосът създават с постоянна смяна на позициите. В единия ден е една, а на следващия – точно обратната. На единият ден – задължително всички с маски, а на следващия – без. Отваряме пазарите – затваряме ги. Хаосът и непостоянството създават непредсказуемост и напрежение. Правителството и лично Борисов всяват страх и създават стрес“, добави тя.
„В най-тягостните дни, когато сме затворени в домовете си, говори за идващия ад, за катафалки, хладилни камиони за трупове, детски площадки, превърнати в морги, вместо да даде надежда и ясен път за извеждане на България от тази ситуация“, каза червеният лидер.
„Уважаеми българи, използват страха ви от болестта, за да скрият безсилието си срещу безработицата, срещу фалитите, срещу неясното бъдеще. Разделят ви, настройват ви едни срещу други, за да ви владеят. Настройват София срещу провинцията и такива, които спазват карантината срещу неспазващия я. Правителството се храни от тази раздяла и от страха“, добави тя.
„Докато вие сте сковани в домовете си от страха, държавата абдикира от задълженията си, от грижата за вас. 90% от социално-икономическите мерки, които предлагат, са кредити. Предлагат ги на фирми, които фалират и няма как да ги връщат. Дават кредити на хора, които са безработни и нямат яснота за бъдещето си“, обясни Нинова.
„От мярка 60/40 се възползва футболен клуб на олигарх, близък до властта. Властта и приближените се хранят от кризата за сметка на вашите тревоги. От помощта на Банката за развитие се възползва колекторска фирма, за да дойде в домовете ви и да ви тормози за плащане на сметки“, добави тя.
„Вижте какво правят в света – дават безвъзмездна помощ, отлагане на вноските по кредитите, намаляване на лихви, опрощаване на такси, помагат на всяко семейство! Управляващите призоваха за съгласие на всички партии в този тежък за България момент, но не приеха нито едно предложение от нашия разумен алтернативен план за хората – например да дадат по една минимална заплата за тези, които са останали без работа, заедно с осигуровките, опрощаване на такса „смет“ на бизнеса, който в момента не работи“, коментира опозиционният лидер.
„Правителството нямаше план. Работеха на принципа „проба – грешка“. Ние днес искаме от тях ясен план за извеждане на България от кризата и за живота на хората. Затова не се отказваме от парламентарните механизми и днес внесохме за втори път искане за свикване на извънредно заседание на Народното събрание“, добави тя.
„Днес Борисов даде пример лично, че за него такива думи не съществуват. Това е поредната стъпка към едноличната власт, вървяща смело към диктатура. Ние няма да се примерим с това, ще използвам всички законови механизми“, заяви Нинова.
Тя коментира и убийството на Милен Цветков, като изтъкна, че преди 4 месеца, точно управляващите от ГЕРБ са внесли предложение за промени в Наказателния кодекс, с които се намаляват наказанията на дрогираните шофьори.
„Днес чух Борисов да казва, че иска много сериозни наказания за дрогирани шофьори. Къде беше той през декември 2019 г., когато неговите депутати внесоха това предложение? Също искам да споделя, че ГЕРБ идваха при нас, лично Лъчезар Иванов, с искане да подпишем този закон в името на националния консенсус – политическо съгласие за намаляване на наказанията за дрогирани шофьори, които убиват невинни хора по пътищата, търсиха те. Разбира се, че отказахме и сме единствената партия, която не е съвносител на този закон“, подчерта лидерът на БСП.
Очевидно Бойко Борисов предпочита да ходи на брифинги и да отговаря със заучени фрази на тъпите въпроси на онези, които той нарича мисирки, вместо да се изправи срещу опонентите си. Страхува се от диспут, защото ще прозре истината, че в главата му са само камионите с трупове и страшния коронавирус.
„Изчезна Борисов. Сигурно търси ада, а после да ни спаси…“, коментира във Фейсбук съдия Румяна Ченалова.
Червените другарчета на Бойко са решили да го гонят до дупка. Докога ще им бяга!? На измъчените хора, които са се изпокрили в домовете си, им писна от селски номера. Време е вожда или да си каже истината, че от глупост счупи икономиката и пусна вируса на глада, или да се спасява далече, за да не го изядат гладниците, освирепели след брътвежите на бледоликия фен на „Винету“!