Диги издигнаха на плажа в Поморие

Ще глоби ли министър Николина Ангелкова стопанина на пясъчната ивица? Миналата година тя наложи санкции заради изгребването на пясък в Созопол

Пясъчни диги издигнаха на плажа в Поморие, сигнализира възмутен зрител на бТВ. Той съобщил за нарушението на плажната ивица и изгребване на пясък от морето като публикувал и снимка за рубриката „Аз, репортерът“.
„Имам снимки от 10 април, когато ги нямаше тези диги. Купчините с пясък сега се виждат в протежение на целия плаж. Сега си личи, че е изгребван от морето. Властите би трябвало да знаят какво се случва тук“, каза Красимир Ангелов. Той излязъл да вземе нещо за великденската трапеза и така се натъква на огромните пясъчни диги.
Според други поморийци обаче тази процедура е правилна.
„С багер това се изважда и може би след седмица – две това се разстила, за да бъде плажа с пясък и това всяка година го правят, на концесионерите това е тяхно задължение. Иначе няма как, откъде да го вземат тоя пясък“, твърди Александър Обретенов.
От фирмата концесионер обясниха, че изграждането на дигите е част от подготовката на плажа за сезона и преди месец са уведомили местната и централна власт за позиционирането на техника.
В края на миналата година концесионерът на плажа в Созопол също издигна защитна дига. Тогава министърът на туризма Николина Ангелкова наложи санкции заради изгребването на пясък от морето, съвместно с Басейнова дирекция.