Картофеното момченце иска извънредното положение да падне, гладът е голям

Премиерът Бойко Борисов, който неотдавна сподели, че е израснал с картофи и кисело мляко, чака да падне извънредното положение, за да взема заплата. Гладът май е голям

Искам да падне извънредното положение, защото работя без заплата, сподели на брифинг в Министерския съвет премиерът Бойко Борисов.
„Искам да го сваля утре. По никакъв начин то не ми помага“, отсече той.
Българина ще издържи кризата, изтъкна, вождът, който неотдавна бе споделил, че е израснал с картофи и кисело мляко. Картофеното момченце, макар и да не изглежда хич измършевял поради кривата „чук-танц“, както той нарича линията, показваща разпространението на коварния коронавирус, приличаше на повечето от гладниците, мечтаещи по-скоро да паднат мерките. Този път Бойко не обели дума за чука, с който трябвало да думка по кривата, за да не прави пик, но пък от това се удължавал танца на проклетия вирус и това съсипвало икономиката. Никоя от мисирките, събрали се на брифинга не го пита защо са забранени разходките в парка, след като там не хвърчат вируси и защо вместо безвъзмездни пари за обедняващите хора, правителството им предлага заеми, които не могат да върнат.
„Искам да 6 май да падне извънредното положение. С такава радост ще го съобщя, че не може да си представите“, извика Бойко, а когато една от журналистките го пита дали ще отиде на заседание в парламента, за да може от БСП да му зададат неудобните си въпроси, намекна, че нямало нужда от това, тъй като той често давал брифинги. Друг е въпросът, че тези въпроси са така подбрани, че да не го затруднят особено.
„Ако ме поканят от БСП ще отива, стига да се съберат депутатите. Те не са ли в карантина или са извънземни и за тях не важи?“, попита вождът.
Нито ГЕРБавите, нито извънземните му другари са в карантина и той като премиер в страна, която все още е парламентарна, а не телевизионна република, трябва да уважава онези, които са избрани от народа да го представляват в българския парламент!