Майката на Кристиан не е знаела за наркотиците, обществото искало линч

Катастрофата с Милен Цветков е тежък пътен инцидент, а не убийство, каза адвокат Константин Симеонов. Според него майката на Кристиан не му разрешила да използва служебния й автомобил
Майката на Кристиан, който е обвинен за умишленото причиняване на смъртта на журналиста Милен Цветков, не е знаела, че той взема наркотици. Не му е дала и разрешение да ползва служебния й автомобил. Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ адвокатът на бизнесдамата Десислава Николова.

Юристът Константин Симеонов определи катастрофата с Милен Цветков като тежък пътен инцидент, който, заради личността на пострадалия, се преекспонира в обществото. Говорим, че искаме справедлив процес, а всъщност искаме линч, коментира адвокатът.

Той съобщи, че размерът на гаранцията от 100 хил. лв., която ѝ беше определена на Десислава Николова, е обжалван.

Според адвокат Симеонов, за да се говори за убийство и екзекуция, трябва да има пряк умисъл – деецът да е целял смъртта на конкретен човек.

„Не коментирам нарушенията на правилата. Това е факт. Обстоятелствата ще ги установи съдът“, подчерта той.

„Кристиан има собствен автомобил и каква е причината да вземе служебния автомобил на майка си – все още не е установено. Колата е била в двора на къщата, в която живеят. Ключовете също са били върху шкафчето в коридора“, заяви адвокатът.

„Джипът не е скъп, на седем години е и не е купен като нов. Този модел е като жигулите в София преди 10 ноември“, добави той.

Симеонов изтъкна, че майката на Кристиан е заминала за провинцията с личния си автомобил и не е знаела, че синът ѝ ще вземе служебната кола. Доказателство за това, че тя е била извън София са декларациите, които е дала на КПП.

Симеонов уточни, че майката и синът не са имали среща след катастрофата на 19 април. Видели са се веднъж в съда, когато е имало разпит на свидетел по „Скайп“.

„Никой не се поинтересува когато е станал инцидентът, къде е талонът на колата – в чантата на г-жа Николова и е бил извън София. Обвинението на моята клиентка е отговор на общественото мнение, което се разигра“, коментира адвокатът.

„Нямам идея как този коктейл от четири вида наркотик се е получил. Това ще се установи в хода на следствието и в съда“, добави той.

„Талонът на автомобила не е бил в момчето, което означава, че майката в никакъв случай не му го е предоставила за ползване. Аз когато дам моята кола на съпругата или на сина си, предоставям и талона, защото, ако стане проверка, трябва да го предоставят“, сподели юристът.