Мистерия: Излекуван от COVID-19 почина от рак на белия дроб?

Първият тест на пациентът за COVID-19 бил положителен, а следващите два отрицателни и след 13 дни мъка починал от рак на белия дроб, излекуван от коронавирус

Ужасна мистерия удиви лекарите. Днес в МБАЛ Шумен е починал 65-годишен мъж, който при хоспитализирането си е дал положителна проба за COVID-19. Пациентът е настанен на 26 март във вътрешното отделение на шуменската болница, където е диагностициран с пневмония, съобщават от Министерството на здравеопазването.
Веднага е направен PCR тест, който е доказал коронавирусна инфекция. Назначени са допълнителни изследвания, в това число и образни, на база които при пациента е установен карцином на бял дроб.
През последните два дни на мъжа са направени още два PCR теста, които са дали отрицателен резултат. Състоянието на пациента обаче се е влошило и той е издъхнал, съобщиха от областната болница в Шумен.
Наскоро любители на конспиративните теории разпространиха ужасяващи данни за т.нар. заболяване радиационен пневмонит, водещо до същите последствия като при заразяване с коронавирус. Белите дробове на жертвите били изпепелени.
Остава загадка как мъж с положителна проба за коронавирус, после е дал два отрицателни и накрая медиците открили, че всъщност е имал рак на белия дроб.
С него броят на починалите от COVID-19 става 24.
593 вече са потвърдените случаи на коронавирус у нас по данни на Националния оперативен щаб. През днешния ден са доказани още 12 нови случая, като 7 са в София, 3 в Кюстендил и 2 в Смолян. Лабораториите продължават да работят.
233 са лицата с потвърден COVID-19, които са настанени под лекарско наблюдение в болнични условия. 27 са пациентите с COVID-19, които са в интензивни отделения и клиники.