Млад мъж, заразен с коронавирус, почина след страшни мъки

Мъж на 36 години е поредната жертва на убиецът коронавирус. Лекарите се опитали да го спасят с апаратна вентилация, но пациентът почина след страшни мъки

36-годишен мъж, заразен с коронавирус, почина след страшни мъки в УМБАЛ „Света Анна“. Той е 23-ата жертва на COVID-19.
Пациентът е хоспитализиран на 30 март в инфекциозно отделение заради белодробно страдание, съобщиха от Министерството на здравеопазването.
Заради влошаване на състоянието е приведен в реанимация, където впоследствие е поставен на апаратна вентилация. Мъжът е бил с фиброза на белия дроб и трахеостома, получени в резултат на пътно-транспортно произшествие преди години.
577 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб. През днешния ден са доказани още 12 нови случая, като 7 са в София, 3 в Стара Загора, 1 в Пловдив и 1 в Кърджали. Лабораториите продължават да работят.
213 са лицата с потвърден COVID-19, които са настанени под лекарско наблюдение в болнични условия. 21 са пациентите с COVID-19, които са в интензивни отделения и клиники.
По отношение на общата картина – към 7 април: 325 от регистрираните у нас случаи на COVID-19 са на мъже и 252 на жени. Средната възраст на лицата, при които е доказана коронавирусна инфекция, е 48 години.