Не го отписвайте, още прокуратурата не си е казала думата.

Ilian Vassilev

Мавродиев излезе от кожата си и се изцепи. Но не го отписвайте, още прокуратурата не си е казала думата. Едва ли не нарече Борисов подставено лице на Иво Прокопиев. Та да знаете прокуратурата се е активирала за да принуди Борисов да си оттегли нареждането. Няма да бъде нищо ново. Сутринта казал едно нещо, следобед размислил.
Първо, се защити, че всички големи кредити, включително този е одобрен от надзора на банката, от заместник министъра, който пък няма как да не докладва на министъра на икономиката. Тоест натопи Караниколов директно. Изречението беше в смисъл, може и да се разговоря или прокуратурата ще ви подгони.
Второ, от техническа гледна точка е важен пакета от кредити в двете банки, кои кредити и на кои хора се чистят, защото е ясно че там няма малък бизнес. Знае се че Общинска банка бе купена от един олигарх с подкрепа на Корпулентния. А историята как колекторската фирма десет години ще ги моли на колене направо си е за Театъра зад канала.
Трето, мога от сутрин до вечер да ви надувам стойността на недвижимите имоти през оценки. Ако не знаете пазарът на недвижимостите рухна. Няма валидни стойности, няма пазар. Проблемът не е в оценките, те могат да варират „от – до“, а че на практика пазарът е блокиран, няма досатъчно сделки за да се говори за пазарни цени или оценки.
Четвърто, да вметна, това което зная, че Делойт САЩ не одобряват клиенти. Освен ако нещо драматично не се е променило. Няма и логика, пък устройството е такова.
Пето, аха да ме разплаче, с тази сълзлива грижа за малкия и среден бизнес, а това откъдето да погледнеш все корпулентни бизнесмени. Вероятно при него важат западните стандарти, при което нашите едри бизнесмени и олигарси, вървят за среден бизнес на Запад.
Не го мислете, ще му намерят някъде тих и комфортен пристан. Прекалено много знае.
Що сделки с олигарси минаха през него.

Фейсбук