Политолог доказва заблуда ли е пандемията от коронавирус

Оказва се, че по време на пандемията от коронавирус в Италия има по-малко случаи на ден, отколкото през миналата година. Политолог иска оставката на премиера

Политолог доказва, че пандемията от коронавирус е заблуда.
„Цялата шумотевица около „пандемията” с коронавируса започна да мирише на фалшиво. Все повече съобщения за селектирана, непроверена, че и направо фалшифицирана информация се появиха в Интернет и социалните мрежи“, сподели във Фейсбук политологът Румен Дечев.
„Това ме накараха да се замисля върху данните, които ни представят и написах коментара ИГРА НА СТАТИСТИКА. Сега с помощта на активисти от фейсбук се добрах до реална информация в сайта https://countrymeters.info/en, където демографските данни са дадени за всички страни, на всички езици и в текущо време. Така че във всеки един момент по съществуващия на страницата часовник може да се види колко хора се раждат и умират във всяка страна на света“, обяснява политологът.
„Ето данните за Италия, където смъртността от коронавируса според официалните медии е най-висока – 20000 души от началото на „пандемията” през февруари, съответно паниката – най-голяма и взиманите мерки най-строги. Пише се за камари с трупове, които армията изнася едва ли не с влакови композиции. Сега нека да сравним този филм на ужасите с реалността, отразена в статистиката“, добавя той.
„За цялата отминала 2019 г. в Италия са починали 579244 души. Делим този брой на броя на дните на годината – 365. Резултат: 579244 / 365 = 1 586,96 починали на ден за 2019 година“, пише Дечев в социалната мрежа.
„А как е през 2020 г. в разгара на „пандемията” от коронавирус? През настоящата 2020 г. (от 1 януари до днес 14 април) в Италия са починали 165738 души. Делим на 105 – дните изминали от началото на годината (януари – 31; февруари – 29; март – 31; април – 14)
Резултат: 165738 / 105 = 1 578,45 починали на ден. Сравнявайки двата резултата ще видим, че те са абсолютно идентични“, добавя той.
„Даже на ден тази година имаме по-малка смъртност от миналата! Ако жертвите на коронавируса в Италия бяха 20000 до сега, както ни ги представят властите, то за 105 дни трябваше да имаме увеличение средно от 190,47 починали на ден съответно средната смъртност в Италия на ден трябваше да бъде 1768,92 починали. Но не би! Тя е по-ниска от миналогодишната“, коментира политологът.
„От посочените цифри става ясно, че светът е изправен пред широкомащабна измама и манипулация, провеждана със съдействието на властите на много страни, включително правителството на Бойко Борисов. Единственото, което можем да му кажем е: ОСТАВКА!“, подчерта Дечев.