Протест в Бургас на автоинструктори, пред фалит са заради извънредното положение

На протест в Бургас автоинструктори поискаха да им бъде разрешено да обучават кандидатите за шофьори. Заради извънредното положение те са пред фалит

Автоинструктори в Бургас излязоха на протест в Бургас. Над 15 учебни автомобила се събраха пред Държавната автомобилна инспекция в Бургас и потеглиха на автошествие към центъра на града.
Пред телевизия Bulgaria ON AIR автоинструкторът Петър Марков призова за отмяна на забраната за обучение на хората, записали се на шофьорски курсове.
Той и колегите му настояват за отменена на забраната за провеждане на теоретично и практическо обучение на кандидати за шофьори.
Протестиращите от Бургас призовават за подкрепа от техни колеги в цялата страна.
5 хиляди автошколи у нас не работят от началото на извънредното положение.
От началото на извънредното положение шофьорските курсове са отменени със заповед на здравния министър. Днес от автошколите внесоха петиция в ДАИ Бургас с 250 подписа.
Автоинструкторите настояват да им бъде разрешено да възстановят шофьорските курсове, преди края на извънредното положение.
„Като повечето браншове в нашата област, като таксиметрови шофьори, градския транспорт, скоро пуснаха и фризьорските салони, козметичните. Не виждам защо и ние да не започнем да работим като спазваме всякакви изисквания като си дезинфекцираме автомобилите. Курсистите са с маски, ние с маски, с ръкавици“, каза автоинструкторът Петър Марков.
Автоинструкторите казват, че забраната обрича бизнеса им на сигурен фалит, а семействата им на мизерия.