Репортер на Слави вбеси генерал Мутафчийски, бушонът изгаря?

Ден след като имунологът доц. Атанас Мангъров обяви в ефир, че щом Мутафчийски не може да носи отговорност, трябва да си ходи, репортер на Слави сипа сол в раната

Карикатура: facebook.com/TerminalniKolaji

Репортерът Станислав Балабанов от телевизията на Слави Трифонов 7/8 вбеси шефа на Националния оперативен щаб Венцислав Мутафчийски с неудобни въпроси, свързани със насаждания страх и отговорността, която някой трябва да поеме за увеличаващата се безработица и бедност. Ако се съди по гневната реакция на (не)симпатичния генерал, може да се предположи, че има сериозни причини да се страхува за поста си. Дните му като шеф на щаба май са преброени.
Нормално е ден след като специалистът по вируси доц. Атанас Мангуров обяви в ефир, че щом хората от щаба са страхливи и шефът им не може да носи отговорност, трябва да си ходи, повдигането на въпроса кой ще е отговорен, ако коронавируса „короняса“ глада да породи гнева на генерала. С поведението си Мутафчийски подсказва, че хич не му се ще да поема отговорността за обедняването на хората, но пък истината трябва да се каже – има коронавирус, но той не е чак толкова страшен, колкото глашатаите на Бойко се опитват да го изкарат.
Генералът определи въпросът на Балабанов за манипулативен, съдържал псевдо твърдения. Той дори упрекна Балабанов, че насаждал мнението, че подобна пандемия няма, а всички починали са умрели от старост. „Вървете и вижте за какво става въпрос и кажете с ръка на сърцето – слава Богу, че имаше хора, които не ми доведоха ада“, каза Мутафчийски.
На хората обаче им писнаха приказките за ада и камионите с трупове, за които говори и шефът му. Затова е нормално всички да симпатизират на Балабанов, който хич не се вписва в хора от „мисирки“, обслужващи „цар“ Бойко и хората му от щаба.
Въпросът #Кой ще поеме отговорността все повече ще им се задава, докато накрая социолозите и пиарите на вожда не му дадат съвет отново да смени бушона. Ясно е кой ще изгори заради истерията с коронавируса, носеща на българите глад.