Скандал! Ивайло Мирчев зове Пеевски да разследва банкера Мавродиев

 Той обаче няма да разследва банкера Мавродиев, защото е милиционерската калинка на Пеевски, каза Ивайло Мирчев от „ДА, България“

Тежки обвинения срещу Стоян Мавродиев, който загуби мекото си кресло като шеф на Българската банка за развитие отправи Ивайло Мирчев от „ДА, България“. Икономистът настоя и Иван Гешев да разследва връзките на банкера с олигарси, но обвини и главният прокурор, че бил милиционерската калинка на депутата от ДПС Делян Пеевски, който пък взел кредити от държавната банка със скандално ниска лихва.

„ББР е направена, за да подпомага малкият и средния бизнес, но вместо това помага на българската олигархия. За малкия бизнес има кредити, но при 10% лихва, а за ДПС – по 2-4%“, заяви Мирчев пред бТВ и обвини премиерът Бойко Борисов, че е назначил за шеф на държавната банка човекът, който бил отговорен като шеф на Комисията за финансов надзор за замитането на скандала с КТБ.

Имаме над половин милиард лева заеми с лихви между 2 и 4 процента, раздадени на фирми на кръга ДПС, от които 250 млн. лева лично на компании на Делян Пеевски, обяви в предаването „Лице в лице“ Иво Мирчев, като се възползва от правото си на отговор заради твърдението на Мавродиев, че „ДА, България“ била терористична организация.

„Българската прокуратура трябва да разследва това. Гешев обаче няма да разследва, защото той е милиционерската калинка на Пеевски, която няма как да го разследва за заемите, които е получил. Самият Гешев е инсталиран от Пеевски в Главната прокуратура. Попадаме в омагьосан кръг, в който ББР се оказва с над 30% кредит, дадени на едрия бизнес. Никъде го няма това по света“, коментира Мирчев.