Слави Трифонов : „Поканих го да говорим за свободата на словото, особено в тази извънредна ситуация“.

Слави Т. Трифонов

Неслучайно публикувам тези думи точно в 00:00 часа. Точно в 00:00 часа започваше предаването „Часът на Милен Цветков“ по Нова телевизия. Когато вървеше това предаване, аз бях водещ в една друга телевизия. Прибирах се късно вечер вкъщи и си пусках точно това предаване. В 00:00 часа. Милен беше натикан в този късен час, но въпреки това хората го гледаха. Гледах го и аз. Почти всяка вечер.
Защото Милен правеше теми, които другите публицистични предавания не смееха да направят. То не че е имало и много други публицистични предавания…Всъщност, „Часът на Милен Цветков“ беше едно от малкото такива предавания. В 00:00 часа.
Милен беше различен, беше обективен, беше човек, който живо се интересуваше „Какво става?“, и най-важното – беше свободен.
С Милен имахме уговорката да ми гостува във „Вечерното шоу на Слави Трифонов“ в понеделник вечер. Тоест днес. Поканих го да говорим за свободата на словото, особено в тази извънредна ситуация.
Със сигурност щяхме да говорим и за последния пост на Милен в инстаграм, който гласи: „Маските са за да мълчите, а не за да ви пазят“.
Светъл път, Милене! Имахме нужда от теб! Ще ни липсваш!

Фейсбук