След повече от 10 години на власт, Борисов призна че е сгрешил, че не сме влезли в Еврозоната

Илиян Василев
След повече от 10 години на власт, Борисов призна че е сгрешил, че не сме влезли в Еврозоната. С този темп на осъзнаване на грешките си, трябва да очакваме премахване на извънредното положение към края на десетилетието.
Това разбира се е преувеличение, но ви дава ярка представа за неспособността му да оцени правилно рисковете и възможностите, по стратегически въпроси, навреме и когато става дума за България.
То и сега, ако си спомняте, чакахме да се роди по естествен път консенсуса в обществото по темата и чак тогава той трябваше да оглави всенародния поход към Еврозоната.
Добре че влязохме в ЕС и НАТО, защото с този „смел“ лидер щяхме да чакаме „консенсуса“ да дойде на Сточна гара и да стоим пред вратите им с години. Това което прави днес Вучич в Сърбия с неутралитета, му пасва едно към едно с политиката му на „балансиране“.
В момента в който видя половиния трилион евро в ЕЗ, от който няма да получим нищо, и банкянския му инстинкт „мене ме няма в цялата схема“ сработи и се усети че се е прецакал.
Смени Мавродиев, но парите ще отидат да изчистят кредитния портфейл на близката до Пеевски и новия дарлинг на властта Самуилов Общинска банка. Всичко е точно!
Фейсбук