Случайна ли е смъртта на Милен Цветков? „Случайностите“ са прекалено много

Убийството на Милен Цветков не е по непредпазливост, след като шофьорът е от олигархичен кръг, а спътникът му е син на приближен до Шибаняка, коментира адвокат Емил Василев

Случайна ли е смъртта на Милен Цветков? Отговор на този въпрос търсят и експерти, и любители на конспиративните теории. На едните случайностите им идват в повече, а другите са убедени, че управляващите са се престарали да затворят устата на разобличителя Милен Цветков, който в един от последните си постове в социалните мрежи публикува снимка с маска и коментар: „Маските са , за да мълчите, не за са ви пазят“.
По случайност ли един дрогиран 22-годишен хлапак заби джипа си в колата на журналиста? Отговор на този въпрос дава бившият депутат и настоящ адвокат Емил Василев.
„Навръзването на толкова много „случайности“ поставя въпроса дали смъртта на Милен е била случайна или пък не чак толкова… Особено когато няма спирачен път“, сподели той във Фейсбук.
„Поредица от случайности, които ни карат да се замислим: убиецът е от кръга на олигарси, приближени до БСП, а до него пътува синчето на един от най-близките хора на Бойко Борисов, лидер на псевдодясната ГЕРБ. Лъчо Мозъка побърза да се отрече от сина си, с когото уж не поддържал отношения от 10 години. Гнус! Гнус! Гнус!“, коментира адвокатът.
„ГЕРБ-ерите възмутени не разбират защо се политизира смъртта на Милен. Нека им обясня, щото явно са много прости. Политизирането произтича от факта, че на 18.12.2019 г. Лъчо Мозъка, депутат от ГЕРБ, личен приятел на Шибаняка и баща на грабител на бензиностанции, който е бил в джипа-убиец, шофиран от надрусан син на олигарси, е внесъл в парламента законопроект за изменение на Наказателния кодекс, с който практически се оневинява шофирането след употреба на наркотици“, коментира юристът.
Каква ирония на съдбата – човекът, който е символ на свободното журналистическо мнение бе убит от синче от олигархични кръгове, добавя той.
„На 18 декември 2019 г. група управляващи депутати от ДПС и „патриотите“, начело с Лъчезар Иванов /Мозъка/ от ГЕРБ, са внесли в парламента изменение на Наказателния кодекс, което възпрепятства наказанието за шофиране след употреба на наркотици. Досега по чл. 343Б ал.3 беше достатъчно да си употребил наркотици, за да влезеш в затвора ако си шофирал, а сега предложението е да се доказва концентрацията и дали тя е достатъчна, за да повлияе негативно на надрусания“, обяснява адвокат Василев.
„В политическите среди е много добре известно, че Лъчо Мозъка е много близък с Шибаняка и до кенефа не ходи без изричното му разрешение. Следователно това убийствено безсрамие е съгласувано с него и с мафията, която зарежда София с дрога. Прозират икономически интереси, които са поставени над здравето и живота на хората, които ще са потърпевши от дрогираните боклуци“, коментира Емил Василев.
„Прави впечатление, че МВР, лизаческите Лекарски и Фармацевтични съюзи и Министерството на правосъдието дават положително становище, което е срам и позор. Единствено Министерство на здравеопазването дава отрицателно становище. Припомням, че синът на Мозъка се оказа в друсаща се компания, която кара мощни коли и уби топ-журналиста Милен Цветков. Всичко си идва на мястото, другарки и другари, дами и господа!“, пише юристът в социалната мрежа.
„Пореден лобистки закон, който цели да оневини синчетата и дъщеричките на Голямото добрутро, ако след надрусване ги хванат да шофират. Със смъртта си Милен ще стопира това безумие“, добавя той.