Созопол се напълни с шопи, местните се страхуват от COVID-19

Затегнаха контрола на КПП-тата в Бургас, но Созопол вече е превзет от столичани, а местните хора споделят, че ги е страх да не им лепнат зараза с COVID-19

Созопол се напълни с пришълци от София. Повечето от колити на юг от Бургас са със софийска регистрация. Това принуди шефът на Националния оперативен щаб генерал Венцислав Мутафчийски да признае, че причината столицата да е под блокада е именно тази.
В някои малки населени места по българското Черноморие в момента има повече софийски коли, отколкото местни, каза генералът на брифинг.
Пред бТВ пък шефът на Охранителна полиция – Бургас Неделчо Рачев изтъкна, че контролът на КПП-тата е засилен и всеки, който не може да докаже, че пътуването му е наложително, се връща.
„За шопите може да пътуват, а за нас – не, макар че и ние искаме да отидем да видим възрастните си близки. Не ни пускат и до вилата“, жалват се бургазлии.
След като Мутафчийски предупреди, че столичани може да разпръснат заразата на всички краища в родината, в социалните мрежи се появиха гневни постове. Много от хората в Созопол се страхуват за безопасността на своите близки. Опасенията им, че може жителите на морското градче да преживеят ужаса на хората от Банско, където бе въведена 14-дневна карантина заради заразата с COVID-19, не са лишени от смисъл.
Дано в тези времена разделни Господ ни пази!