Събитие 201- футуризъм, прогностика или добра стратегия

Събитие 201

Центърът за здравна сигурност на Джонс Хопкинс в партньорство със Световния икономически форум и Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс беше домакин на събитие 201, пандемично ниво на високо ниво на 18 октомври 2019 г. в Ню Йорк, Ню Йорк. Упражнението илюстрира области, в които публичните / частните партньорства ще са необходими по време на реакция на тежка пандемия, за да се намалят мащабните икономически и обществени последици.

Изявление за nCoV и нашето упражнение за пандемия

През последните години светът наблюдава все по-голям брой епидемични събития, които възлизат на около 200 събития годишно. Тези събития се увеличават и са разрушителни за здравето, икономиките и обществото. Управлението на тези събития вече напряга глобалния капацитет, дори липсва пандемична заплаха. Експертите са съгласни, че е само въпрос на време една от тези епидемии да стане глобална – пандемия с потенциално катастрофални последици. Тежка пандемия, която се превръща в „Събитие 201“, ще изисква надеждно сътрудничество между няколко индустрии, национални правителства и ключови международни институции.

http://www.centerforhealthsecurity.org/event201/

След това Събитие 201 се случи пандемията от коронавирус в света и Бил Гейтс допълни с нови съвети и прогнози картината от есен 2019 …

Основателят на Microsoft Бил Гейтс коментира в пряко включване по Си Ен Ен своята прогноза за развитието на епидемията от Covid-19 в САЩ и по света и мерките, които според него са нужни в момента.

По думите му властите в САЩ трябва да „затворят“ цялата страна за кратък период от време, за да контролират разпространението на заразата. Броят на инфектираните ще достигне върховите си нива в края на април, прогнозира той.

Коментарът му идва малко след като президентът Тръпм обяви, че обмисля затваряне и карантина в Ню Йорк, Кънектикът и Ню Джърси. Според Гейтс затварянето на само няколко щата или града няма да даде резултат.

„Добрата новина е, че Китай затвори всичко по време на епидемията и подходиха много сериозно към това. И след шест седмици с по-крайни мерки, отколкото биха взели и най-добрите американски щати, Китай е в състояние да се върне към старото положение. Общият брой случаи там е много малък и това са много, много добри новини“, заяви Гейтс. Китай и Южна Корея са създали модели, по които сега светът се учи как да реагира, посочи още той.

Затова, ако го направим правилно, и ние ще успеем. Затварянето ще е еднократно – за 6 до 8 седмици, но навсякъде едновременно, коментира милиардерът мерките в САЩ. Освен това трябва „доста драматично“ да увеличим броя на тестваните пациенти и приоритизирането им, за да сме сигурни, че затварянето ще е еднократно“, добави той.

Според него в момента, за да се намали вредата върху икономиката, в САЩ подходът е регионален – щат по щат и дори окръг по окръг, а това няма да сработи. Колкото по-рано затворим цялата страна, толкова по-лесно ще преодолеем пика, посочи Бил Гейтс.