Убиецът COVID – 19 взе още една жертва, 624 са заразени с коронавирус

Жена на 44 години, заразена с коронавирус, почина в Сливен. Потвърдено е вече за 624 българи, че са заразени с COVID – 19

44-годишна жена от Сливен е 25-ата жертва на COVID – 19 у нас. Тя е издъхнала тази сутрин в Инфекциозното отделение в града на стоте войводи минути, след като генерал Венцислав Мутафчийски обяви, че няма нови жертви през последното денонощие.
Пациентката е имала съпътстващи заболявания и била на хемодиализа от пет години. Страдала е от бъбречна недостатъчност и убиецът COVID – 19 й е скъсил живота.
За 6 нови случая на COVID-19 съобщи Националният оперативен щаб тази сутрин. Така потвърдените случаи на новия коронавирус у нас стават 624.
54 са излекуваните и изписани от лечебни заведения пациенти, при които е бил регистриран новият коронавирус, съобщиха от Министерството на здравеопазването.
230 пациенти, при които е доказан COVID-19, са хоспитализирани и са под лекарско наблюдение. От тях 33-ма са настанени в интензивни отделения.
COVID-19 е потвърден и при 33-ма медицински служители, което представлява 5,3 % от общия брой на установените случаи у нас.