Удължиха извънредното положение до 13 май заради предизборната пандемия

Прочетох, че съм бил болен с коронавирус и затова съм искал да удължа извънредното положение, за да се скрия, идиоти абсолютни, изръси Бойко Бороисов, а Любо Кольовски коментира, че сме в предизборната пандемия
Очаквано депутатите приеха извънредното положение да бъде удължено до 13 май.
„И какво ще правим по къщите чак до 15 май? Що за малоумие. Какво и на кого Бойко доказва? Според мен единствените заинтересовани са мамините синчета, дето на 40-45 години още играят компютърни игри“, коментира във Фейсбук адвокат Емил Василев, който инициира онлайн подписка за отмяна на извънредното положение.
„България не се намира само в извънредно положение. България се намира и в състояние на
предизборна пандемия“, коментира пък блогърът Любо Кольовски.
Преди депутатите да гласуват за удължаването на извънредното положение, премиерът Бойко Борисов съобщи, че ще си плати за втори тест за коронавирус и обвини за това „мисирките“ (б.а. както той нарича журналистите).
„Тествах е за пореден път, защото прочетох, че съм бил болен и затова съм искал да удължа извънредното положение, за да се скрия. Идиоти абсолютни!“, оплака се той на брифинг в Министерския съвет.
Съвсем неочаквано Бойко нахока и вирусологът доц. Атанас Мангъров заради професионалните съвети, които дава за коронавируса.
„Когато доцентът говори, създава деизинформация в обществото“, заяви премиерът. „Това, което Мангъров казва, е невъзможно и всички държави – Великобритания, Дания, Финландия, Холандия.. които се опитаха да го направят, се отказаха незабавно, след като започнаха да мрат хората и здравните им системи издъхнаха“, добави Борисов.
Някак странно е обаче е един премиер, който разбира от вируси, колкото китаец от кирилица, да говори така за български учен с 38-годишен опит в областта на инфекциозните болести.
Премиерът е гневен, защото Мангъров казва истината за безсмислеността на мерките срещу коронавируса. Доцентът ги сравни с това да се направи опит да бъде заграден вятъра. В условията на предизборната пандемия обаче всичко е възможно – дори и се счупи икономиката.