Ура! Падна забраната за разходки в Морската градина на Бургас

Надебелелите от дългата битка с коронавиуруса у дома хора, може вече да сбъркат от разходки своите деца и внуци в Морската градина на Бургас. Падна забраната… Ще падне ли и Бойко?
Разходките в паркове и градини вече са позволени за деца с родителите им, бременни жени, единично спортуващи и собственици на домашни кучета. Заповедта на здравния министър се изпълнява, увериха от пресцентъра на Община Бургас.
За целта в най-посещаваните градски паркове – Морската градина, „Изгрев“, „Славейков“, Борисова градина, „Меден рудник“ и парк „Езеро“, се разчертават стрелки върху асфалта. Те са само при входовете/изходите, не по вътрешните алеи. Стрелките не са изпълнени с най-трайната боя, защото всички се надяваме това положение да е временно. Ако се заличат на някое място, те ще бъдат подновени.
Тесните входове/изходи на парковете са маркирани за еднопосочно движение – за влизане или за излизане. На широките места движението може да е двупосочно, например – при входа на Морската градина до Гъбката или до Пантеона. Всичко това се отбелязва със съответните стрелки върху асфалта. Разчертава се цялата Морска градина, не само Историческото ядро.
Падна забраната за разходки в крайбрежните алеи и плажовете и във Варна. Малките паркове по кварталите, както и детските площадки остават затворени, съобщава БНТ.
Началникът на отдел „Охранителна полиция и КАТ“ при ОД на МВР-Бургас Комисар Неделчо Рачев каза пред камерата на националната телевизия, че контролът ще се осъществява съвместно с Община Бургас, при спазване изискванията на министерската заповед.
Падането на глупавата наредба за разходки в парковете е най-добрата новина в този момент, в който медиите бълват стресиращи вести за заразени и починали. Заплахите на премиера за камиони с трупове, ако хората не спазват мерките, наложени от „ловците на мухи“ (както вирусологът Атанас Мангъров нарича хората на генерал Мутафчийки от Националния оперативен щаб). От страх лелки, застаряващи чичовци, баби и дядовци надебеляха. Сега ще имат шанса да топят мазнини в парковете. В стремежът да наваксат с разходките след дългото киснене пред компютъра или монитора те ще сбъркат от хайманосване своите деца и внуци.
Падна забраната… Ура! Ще падне ли и Бойко след глупавите наредби на неговите на неговите хора?