Цветница без цветя и върбови клонки!? Чудо такова е нямало и по време на турското робство

Дойде ли времето на Антихриста, че се затварят пазарите за цветя и се забранява раздаването на върбови клонки, питат се миряните и повтарят, че такова чудо е нямало никога

Честит празни, мили хора с имена на цветя и на вас, братя християни! Празнично ли ви е? Едва ли, защото дори и на този светъл празник едни лоши момчета дръзнаха още сутринта да говорят на поредния си брифинг за трупове и вируси, а здравният министър дръзна да забрани продажбата на цветя. Пътят към храма днес е сякаш постлан с трън. Почти толкова трудно става да си християнин както в онези мрачни времена, когато управляващите плашеха със смърт. Слава Богу все още не са почнали да убиват хората за вярата им и ходенето на църква е почти разрешено! Разрешено, но ако дръзнеш да си свалиш маската в Божия дом, те чака сурово наказание. Не можеш да отидеш спокойно да се помолиш, да поднесеш цветя, да си вземеш върбови клонки, за да не се заразиш и умреш, както твърдят онези, които не се умориха да ни плашат със смъртта. Смъртта, която нашият Спасител победи! След седмица ще посрещнем и Възкресението Христово маскирани. Някой като Бойко ще крещят с пълно гърло, обикаляйки къщата, или поне масата си. Ще крещят „Христос Воскресе!“, невярвайки в победата му над смъртта и в силата на нашия Бог да спре заразата с коронавирус.
Днес безверниците питат защо свещениците давали причастия с една и съща лъжичка. Никой в Храма Господен обаче не се сеща, че така може някой да бъде заразен, защото за разлика от Бойко и от лошите момчета от щаба вярват в Бог.
Доброто ще победи и страхът ще бъде победен, но не от глада, а от вярата. Молитвите правят чудеса. Нека се помолим Бог да ни спаси и от вирусите, и от лошите момчета, който сипят от сутрин до вечер заплахи, от онези, които забраняват продажбата на цветя на Цветница и принуждават вярващите да се чувстват като на маскарад дори в храма Господен!