Шайката на власт до края на извънредното положение? Канят се да свалят Борисов

Опозиционерът Костадин Костадинов, чиято гаранция от 20 000 лева бе отменена от съда, обяви, че хиляди българи ще излязат на протест след отмяната на извънредното положение до свалянето на Борисов и шайката

Идват тежки времена за Бойко Борисов и режимът, който ни управлява, защото опозиционерът Костадин Костадинов, който бе репресиран заради критиките си към властта, се закани да свали правителството с протести.
„На 30 март ми бе повдигнато обвинение от прокуратурата за това, че критикувам мерките на правителството за т.нар. извънредно положение. Беше ми наложена и гаранция от 20 000 лева, която трябваше да внеса до 14 април“, каза в обръщение на живо към хората опозиционния лидер.
„Тъй като не разполагам с тези пари, по инициатива на хората, които са членове и симпатизанти на „Възраждане“, започнаха да събират тази сума. Само в рамките на четири дни бяха събрани 40 000 лева, т.е. два пъти повече от необходимата сума“, добави той.
„Ние не обявихме това, поради една проста причина – обжалвахме още на 1 април предложението или решението на прокуратурата да ми бъде наложена гаранция. За наша голяма изненада насрочването на делото се забави доста и то беше насочено едва на 13 април. До 14-ти, когато изтече срока за плащането на гаранцията, съдът все още не се бе произнесъл“, уточни Костадинов.
„Аз отказах да платя този откуп, или рекет, който прокуратурата ми наложи, защото знаех, че правото е на моя страна. Вчера съдът взе решение, с което уважи моята жалба и отмени изцяло гаранцията. Няма да се плати и една стотинка от нея, което означава, че тези пари, които са събрани досега, ще бъдат върнати на тези 1031 българи от целия свят, които откъснаха средства от залъка си, за да бъда на свобода. Благодаря им“, добави той.
„Целта на диктаторския режим, който ни управлява е да бъдем в затвора. Огромна признателност на тези, които доказаха, че сме народ, а не стадо!“, заяви опозиционерът.
„Този режим, който продължава безхаберно и абсолютно некомпетентно да прилага мерки, с които убива българската държава, народност и икономика, цинично, нагло, безотговорно и арогантно, да не кажа вулгарно, не трябва повече да ни управлява“, добави той.
„Това правителство не е българско. То е инструмент, маша в ръцете на външни сили, които управляват нашата държава. Време е България да стане отново българска! Време е да си върнем независимостта“, призова Костадинов.
„Точно поради тази причина ви каним на 14 май от 12 часа пред сградата на Народното събрание на протест за свалянето на режима. Ще останем там докато Борисов и неговата шайка не подадат оставка и не бъдат премахнати от управлението, защото са вредни за България и българския народ“, добави той.
„Хората, които искат това да стане се увеличават не с хиляди, а с десетки хиляди всеки ден, защото здравомислещите хора виждат какво се случва – увеличаващите се безработни, фалитите, агонизиращата българска икономика. България няма време за губене“, подчерта лидерът на „Възраждане“.
„Възможно е управляващата шайка да удължи извънредното положение. Беззаконието е узаконено със закон. Ако това се случи, протестът ще е на първия ден след отменянето на извънредното положение“, добави той.
„Имах възможността да видя как паникьосаната власт се опитва със зъби и нокти се опитва да се задържи без да се притеснява от налагането на репресии над гражданите. Не искам да изкараме на улицата хора, които да са потърпевши от мерките на репресивния режим, защото ако направим протест по време на извънредното положение ще излязат стотици смели българи, а трябва да сме хиляди“, заяви Костадинов.
Ние не трябва да оставяме това престъпно управление да продължи да е на власт, защото или ще го свалим, или то ще премахне нас и нашата държава, каза още той.