Ще арестуват ли лидера на БОЕЦ Георги Георгиев днес

В 13, 30 часа съм извикан в МВР- Видин, за да ми повдигнат обвинение за разкриването на истината за отказа да се тестват контактните лица, включително и медици от видинската болница на 2 април, което доведе до взрив на заразата във Видин. Очаквам, че ще ме арестуват.

Това каза лидерът на БОЕЦ Георги Георгиев малко преди да тръгне за полицията пред frognews.bg

Той обясни: „От вчера има и два смъртни случая, вторично заразени с коронавирус в болницата. Имам и други повдигнати обвинени, колко са вече не зная, и наложена мярка за неотклонение. Целта е да ми се наложи по-тежка мярка задържане под стража, за да може по този начин БОЕЦ да бъде заглушен и да се смачкат хилядите граждани, които надигат глава срещу диктатурата на мафията.

Извънредното положение е параван, зад който мафията чрез извънредно мракобесно законодателство и действия се опитва да смачка последните ядра на съпротива срещу престъпната си власт, а това са непримиримите граждани, от БОЕЦ и други организации, независимите журналисти от Фрог нюз,  Биволъ, Евроком, Еврочикаго и други медии, както и свободните магистрати като Лозан Панов и следовател Бойко Атанасов“.

Георгиев обясни, че ако го арестуват, е създал организация това да бъде огласено