2-месечно бебе от Бургас с COVID-19, пик на заразените в коронавирус в областта

Лоша новина за Бургас съобщи генерал Мутафчийски. Увеличават се заразените с COVID-19 в морския град. Сред потвърдените с коронавирус е и бебе на два месеца

Своеобразен пик на заразени с COVID-19 в Бургас отчетоха „статистиците“ на генерал Мутафчийски. Четирима са болни в морския бряг, съобщи на брифинг тази сутрин той.
Сред новите потвърдени с коронавирус в Бургас е и двумесечно бебе, каза проф. д-р Венцислав Мутафчийски.
Доскоро вирусолозите тръбяха, че коварният коронавирус не закача малките деца, но оказва се, че у нас това не е съвсем така. Странно е, че никой от събралите се на брифинга журналисти не се сети да попита какво е състоянието на бебето от Бургас.
9-годишно дете от Панчерево пък е настанено в УМБАЛ Стара Загора, заразено с COVID-19.
Сред новите заразени има и един медик от Бургас.
За последните 24 часа са 40 новозаразени от тях в болница са 16. Общо 865 са случаите за България. Увеличението е с 4, 8 %, активните случаи са 671, обяви генерал Мутафчийски.
От новозаразените 15 случаи са в София. В „Пирогов“ – двама, във ВМА – 2, в „Света Анна“ -1, амбулаторни случаи – 10.
Във Видин има 9 новозаразени, Стара Загора – 5, Бургас – 4, Хасково – 3. По 1 нов случай има в Благоевград, Габрово, Русе и Сливен.
Има две нови деца – бебе на 2 месеца в Бургас и дете на 9 години от Паничарево.
Излекувани са 153 души, 17.7% от заразените. 12 са новите оздравели.
Другата лоша новина е, че починалите вече са 41. 74-годишна жена е поредният покойник. Тя е била лекувана в МБАЛ Велико Търново. Страдала е и от хронична белодробна болест, диабет и сърдечна недостатъчност.