Смелчаци атакуваха парламента, арестите не спряха бунта на народа, (ВИДЕО)

Шестима български патриоти са задържани заради бунта на народа срещу некадърниците, заради които българите мизерстват. Арестите не можаха да спрат протеста

Смели българи въстанаха срещу некадърниците от правителството, които счупиха икономиката. Шестима български патриоти са задържани, съобщи „24 часа“. Това обаче не спря бунта на народа срещу управляващите.
Хората са гневни, защото заради ГЕРБавите си душмани тънат в мизерия. Арестите не можаха да спрат протеста им.
Напрежението пред парламента ескалира, след като организаторите от „Възраждане“ формулираха ясно искането си за незабавна оставка на правителството.
Протестиращите затвориха движението по бул. „Цар Освободител“, автомобилите се пренасочват през съседните улици, съобщава телевизия Bulgaria ON AIR.
Наложи се полицейският кордон да бъде уплътнен. Имаше няколко арестувани човека – един от протестиращите се опита да пробие кордона и беше задържан, а малко по-късно самият кордон се опита да върне протестиращите и също имаше задържани.
„Промяна на статуквото, референдуми…“, призова един от протестиращите.
„Кой ти плаща заплата“, крещеше друг от бунтарите на полицай. Ние сме суверенът, добавя друг от будните българи.
Лидерът на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов сподели, че управляващите са се опитали с репресии да уплашат хората, да ги разколебаят, за да не излязат на улицата. Въпреки извънредната епидемична обстановка, при която мерките остават същите, както при извънредното положение, хората протестираха с викове „Долу Борисов“, „Оставка!“, „Горанов вън!“
Костадин Костадинов обясни пред БГНЕС, че причина за организираното на протеста е недоволство от несправяне на държавата с последиците от коронавируса, вследствие на което са били накърнени икономическите интереси на българския народ и наложените репресивни мерки. Той е категоричен, че настоящото управление няма как да продължи, ако не започне да търси мнението на народа.
„Мерките за преодоляване на коронавируса са същите като в целия свят, но компенсационните мерки, които са за подпомагане на гражданите и предприемачите, нямат нищо общо с тези, които са в останалите държави. Правителството се провали в тази своя политика и сме тук, за да го заявим ясно и категорично“, коментира Костадинов.
Той обяви, че новите заповеди са били написани преди влизането на поправките в Закона за здравето. „Те приемат заповед по закон, който все още не е влязъл в сила. Това означава, че заповедта е нищожна. Ние внесохме във Върховния административен съд жалба срещу заповедите на здравния министър. Искаме по-сериозна аргументация“, заяви той.
Според лидера на партия „Възраждане“ ситуацията не е толкова тежка, за колкото се представя и недоумява защо Националният оперативен щаб непрекъснато набляга на напрежението, на психозата, на създаване на страх и паника сред хората вместо да успокоява народа.
„Ние настояваме за бърза и скоростна нормализация. Общата ни кауза е оцеляването на нашата страна, а то е заплашено в момента. България е най-бързо измиращата държава, България има силно ударена икономика в момента от тази коронавирусна истерия“, заяви той и каза, че с този протест призовават властта за диалог.