Васил Божков погва държавните изедници, ще ги съди до дупка

На всеки безчинствал държавен служител ще бъде заведено дело, закани се Васил Божков. Бизнесменът ще съди всички изедници, погазили грубо законите

От януари досега хунтата, която управлява България, наруши всички закони и премина всякакви морални и етични граници. Доказателствата и свидетелите на грубото погазване на законите са хиляди. Случи се пред очите на цялото общество по грозен и първобитен начин. Това сподели във Фейсбук бизнесменът – беглец Васил Божков.
„Спрямо служителите, семейството, приятелите и партньорите ми се извършват поредица от репресии и незаконни действия. Държавните структури, ръководени от Горанов – НАП, ДКХ, ръководените от Борисов ДАНС и МВР, Специализираната прокуратурата и съд погазваха ежедневно законите“, коментира бившият вече хазартен бос.
„На всеки безчинствал държавен служител ще бъде заведено дело и потърсена лична съдебна отговорност. Законите са, за да се спазват“, добави той.
Утре, в 8:00 часа, ще направя предложение към всички, които се вълнуват от бъдещето на акциите на ПФК „Левски“, сподели в социалната мрежа Васил Божков.
Войната му с държавните изедници ще продължи дълго. Разкритията, които прави от далечен Дубай, може сериозно да разклатят рейтинга на управляващите. Макар че са оплетени като свински черва, някои от политиците, с които Черепа воюва, може да бъде жертван, за да не потъне кораба „Борисов III” от тежестта на скандалите.
Главният прокурор Иван Гешев вместо да разследва сигналите, побърза да сравни Божков с банкера-беглец Цветан Василев.
Гешев все пак ще разпредели за проверка подадените от „Антикорупционния фонд“ сигнали за разпространените от Васил Божков есемеси и документи, съобщи бТВ.
Според фонда, те съдържат данни за корупционни престъпления на високо ниво. Сезирането на държавното обвинение е единственият начин да се потвърдят или отрекат данните, които Васил Божков е оповестил, каза бившият заместник-министър на правосъдието в предишния кабинет на Борисов – Андрей Янкулов.
„Имаме едно осветляване на друга част от процеси, които хората са подозирали, че вероятно се развиват по този начин. Сега по някакъв начин се осветляват . Аз пак казвам: Ние не можем да знаем дали това, което се изнася е истина. Но няма кой друг, освен прокуратурата, да провери тези неща, да изследва всичките взаимовръзки между отделните участници в тези разговори“, заяви Янкулов, който в момента е старши експерт в „Антикорупционен фонд“.
Обвинителят заподозря в действията на Божков опит за дестабилизиране на държавата. Всъщност най-много я дестабилизират тези, срещу които Черепа воюва, но пък е ясно, че Гешев няма да им търси сметка за мизериите, заради които българите обедняват, а те забогатяват.