Външният ни министър не просто лъже, а направо…. нямам думи да опиша какво прави.

Слави Т. Трифонов

Вчера излезе позицията на Европейската комисия за мониторинга над съдебната система и корупцията в България. И от доклада става ясно, че мониторингът над България продължава.
Цитирам дословно: „Тези въпроси са предмет на мониторинг по механизма за сътрудничество и проверка. В рамките на този механизъм Комисията продължава да наблюдава съдебната реформа и борбата с корупцията в България.“
С тези изречения Брюксел потвърждава, че въведеният преди 13 години мониторинг продължава да действа, защото явно България не е изпълнила условията за реформа на съдебната система и ефективност при борбата с корупцията.
И днес сутринта, във фейсбук профила си, външният министър Екатерина Захариева заяви следното: „Мониторингът на ЕК върху България е вдигнат“.
Абе хора, какво става, бе?! Външният ни министър не просто лъже, а направо…. нямам думи да опиша какво прави. Това е толкова абсурдно, нелепо, дори престъпно, че направо е сюрреалистично. Европейската комисия заявява, че мониторингът над България не е паднал, а външният министър на България заявява, че е паднал.
А сега, де! Ще цитирам една песен, в която се казва:
“…И какво да ги правим сега тия кавали,
след като вече сме ги избрали?“