Драма в Инфекциозното: Медицинска сестра от Бургас се зарази с коронавирус

Заразена с коронавирус медицинска сестра от Инфекциозното отделение в Бургас празнува професионалния си празник под карантина, изписват двама оздравели от COVID-19

Медицинска сестра от Инфекциозното отделение в Бургас се зарази с коронавирус и празнува Международният ден на сестринството под карантина у дома.
„Тя е под домашно лечение и е в добро състояние. Желая й бързо оздравяване!“, сподели във Фейсбук кметът Димитър Николов.
Дано по-често всички си даваме сметка колко рискова, тежка и важна е тази професия и колко голямо уважение дължим на всички, посветили се на нея, коментира той.
Николов съобщи, че двама оздравели пациенти от Инфекциозното отделение в Бургас ще бъдат изписани, след като са дали отрицателни проби.
Междувременно от Министерството на здравеопазването обявиха, че 2023 са вече потвърдените случаи на COVID-19 у нас. По данни на Националния оперативен щаб към 17 часа са доказани още 19 нови случая – в областите: 3 в Благоевград, 3 в Перник и 13 в София.
365 са лицата с потвърден COVID-19, настанени в лечебни заведения. От тях 51 са в интензивни отделения и клиники.
Починали са още двама, заразени с коронавирус и броят на жертвите на COVID-19 е вече 95. В областната болница в Пазарджик е починал 43-годишен мъж с ДИК синдром и диабет. В МБАЛ Враца е починала 83-годишна жена от дома за стари хора в с. Гара Орешец. Пациентката е била със злокачествено заболяване и прекаран инсулт.