Извънредното положение отпада, започват протестите

Организаторът на протестите срещу кабинета „Борисов“ Костадин Костадинов разкри, че 3500 полицаи са командировани от областните градове, управниците треперили от страх

Извънредното положение отпада след броени часове. Оцеляхме въпреки коронавируса и страхотиите, които управляващите разправяха. Слава Богу, камионите с трупове останаха само във фантазиите на премиера и на момчетата му от щаба! Бизнесът обаче е съсипан заради страховитите мерки, които бяха наложили. COVID-19 счупи икономиката, както би казал Бойко. Кой обаче ще поеме отговорността!?
Организаторът на протестите срещу кабинета „Борисов“ Костадин Костадинов сподели във Фейсбук, че 3500 полицаи са командировани от областните градове. Според него управниците треперят от страх.
„Снощи до 22:00 часа през нощта са им правили специален инструктаж за нашия протест в четвъртък. Ще има 3500 полицаи, като ще командироват от Благоевград, Пазарджик и други областни градове, за да могат да попълнят бройката. С една дума – страх! Огромен страх на властта от нас, българите!“, коментира опозиционният лидер.
„И аз смятам всички ние да им докажем, че с основание се страхуват от нас. ЗАЩОТО ТЪРПЕНИЕТО НИ СВЪРШИ! В четвъртък от 12 ч. пред Народното събрание!“, добавя той.
В неделя Костадин Костадинов обвини институциите, че са оставили 11 години България да се управлява от партия, финансирана от чуждестранни фондации.
„В свое интервю пред медиите от 4 юни 2019 г. Бойко Борисов, споменава, че партия ГЕРБ е създадена с подкрепата на фондациите „Ханс Зайдел“ и „Конрад Аденауер“. Цитираните от Борисов две организации са юридически лица, регистрирани във Федерална република Германия. Получаването на средства от тях е в нарушение на чл. 24, ал. 1, т. 4, и ал. 2 от Закона за политическите партии“, уточни лидерът на „Възраждане“.
„Ако партия ГЕРБ е получила средства от чуждестранни организации, ние българите питаме Сметната палата – защо допуснахте чуждестранен проект да управлява България в последните 11 години? Изискваме публично извинение от Сметната палата за това, че не са предприели нужните действия, които да задействат други административни служби, в чиито функции спадат заличаване на дейността на политическите организации“, добавя той.
„Въпросът, който ние от „Възраждане“ задаваме, е – ще се намери ли такава институция в България, която да спази закона и да забрани партия ГЕРБ?“, сподели в социалната мрежа Костадинов.