Край на извънредното положение, но тормозът над хората продължава

От тази нощ махат извънредното положение, но обявиха извънредна епидемична обстановка и мерките остават. Тормозът над хората продължава

От 0:00 часа тази нощ България пада извънредното положение. Правителството обаче обяви извънредна епидемиологична обстановка от 14 май до 14 юни заради пандемията от COVID-19.
„Мерките, които сме предлагали досега, трябва да продължат. Правителството смята, че пандемията на COVID-19 представлява опасност за здравето на българските граждани“, заяви здравният министър Кирил Ананиев на брифинг в Министерски съвет.
Той ще издаде няколко заповеди. Те ще бъдат публикувани до 0:00 часа на сайта на Министерство на здравеопазването и започват да функционират от полунощ.
Ананиев увери, че в зависимост от ситуацията, ще се предприемат други мерки за борба срещу коронавируса. Той е против отмяната на 14-дневната карантина за влизащите в страната от други страни. Заповедта за това остава в сила.
Най-после извънредното положение отива в историята, но България от тази нощ ще е в извънредна епидемична обстановка и мерките остават… поне до изборите. Утре сутринта на брифинг в Министерския съвет вероятно отново ще видим Бойко Борисов и любимецът му ген. Мутафчийски. Икономиката е счупена и психиката на хората е съсипана след заплахите за камионите с трупове, но тормозът над хората, пардон борбата с COVID-19 продължава. До изборите вероятно Бойко и генерала му ще се правят на спасители. Спасението обаче е в метлата. Нужно е да бъдат изметени, за да се оправим.
Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов чакаше да падне извънредното положение, за да излезе на улицата с настояване за оставката на правителството. Антиправителственият протест е утре от 12,00 часа пред Народното събрание.
Организаторите на протеста обявиха, че България се управлява от престъпен антибългарски режим и се заканиха да протестират докато правителството не падне.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Извънредното положение отпада, започват протестите