Къци Вапцаров: Отбелязваме празника с най-неграмотните управляващи

Шоуменът Къци Вапцаров предупреди властниците да нямат наглостта да честитят празника на хората на културата и образованието. Не го послушаха естествено

Отбелязваме празника с най-неграмотните управляващи, коментира във Фейсбук актьорът Къци Вапцаров.
Той предупреди властниците да нямат наглостта да честитят празника на хората на културата и образованието. Не го послушаха естествено.
Денят на българската просвета, култура и на славянската писменост – 24 май бе причина политиците от всички цветове от мръсния политически спектър да направят поредния си напън да се представят за такива, каквито не са, в стремежа да се харесат на хората. Депутати и министри задръстиха социалните мрежи с кухи послания.
Съдия Румяна Ченалова пък припомни, че с нашите букви пишат 300 милиона от човечеството.
„Честит да е най-българския празник- на духа и стремежа към знание! Да бъдем възроден народ!“, пожела тя.
Адвокат Емил Василев пък изтъкна, че въпреки обзелия ни национален нихилизъм, българите без преувеличение сме една велика нация, сътворила съществена част историята на Европа през последните 14-15 века.
„Годините на падение се редуват от години на възход. Битките на бойното поле се печелят или се губят, но създадената култура винаги остава. Днешните съвременници просто имаме лош късмет да живеем в подли и недостойни времена, лишени от лидерство, морални ценности и цел. Но и това ще мине“, коментира юристът.
„Панта рей – всичко тече, всичко се променя. Времето е в нас и ние сме във времето… Ще изгрее отново слънце над земите, отредени ни от кан Исперих, третият син на Кубрат“, добавя той.
Известната журналистка и публицистка Велислава Дърева пък пожела да ни закрилят и да бдят над нас Св. Константин-Кирил Философ, Св. Методий, Св. Климент, Св. Наум, Св. Горазд, Св. Ангеларий, Св. Сава, Св. Княз Борис Първи Покръстител, Св. Патриарх Евтимий, Св. Киприан Български, Св. Теодосий Търновски, Св. Паисий Хилендарски, Св. Йоан Кукузел, Св. Иван Рилски, св. Петка, Св. Неделя, Св. Георги Софийски и всички наши светци, първоучители и закрилници! Бог с нас, добави тя.