Лъсна истината за Бойко, Черепа и задкулисието

Корнелия Нинова настоява за наказания и обвини властта за задкулисието, очаква обяснения от Бойко Борисов за разкритията на Черепа

Има паралелна държава, която убива истинската, тя е обвила България в пашкул и я притиска до задушаване. В последните седмици сме залети от записи, записки, SMS-и, джиратари, джиранти, приели, неприели джирата. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова днес в парламента.
Ако премиерът не е знаел какво се случва в държавата, той не е за този пост – няма смисъл просто да го краси, добави тя. Докато избълва това от парламентарната трибуна, по лицето на желязната лейди не се появи усмивка, а думите й приличат на шега. Ако Бойко краси Министерския съвет, то какво ли би го грозил!?
Днес БСП поиска с декларация обяснения от премиера за последните скандали с обвиняемия бизнесмен Васил Божков, съобщава Нова телевизия. Червеният лидер настоява за наказания и обвини властта в задкулисие. Управляващите да съберат мъдрите професионалисти на държавата, не калинките, и да решат как да реагират на кризата, призова Нинова във Фейсбук.
Не е нормално българското правителство да прогнозира минус 3% на БВП и да покрива този дефицит с 10 млрд. заем, а ЕК да казва, че ще има 10% отрицателен ръст, коментира тя.
„Хората в най-голяма нужда все още не са получили никаква подкрепа от държавата – мярката „60/40“ се използва в момента от 1% от потенциалните бенефициенти, а безвъзмездната помощ за хората в неплатен отпуск и самоосигуряващите се все още не е стигнала до тях. Дори медиците не са получили онези 1000 лв., които трябваше да получат. Земеделските производители, на които им беше обещано да им се изкупи продукцията и да им се осигури достъп до търговските вериги, останаха излъгани“, припомня лидерът на социалистите.
Какво чудно има в това, че земеделците са останали излъгани!? Че има ли някой (б.а. освен калинките от властта), който в държавата на ГЕРБавия „красавец“ да не се чувства изментен?
„Премиерът многократно е заявявал, че той носи отговорност за всичко, което се случва в държавата. Ако той не е знаел за това, то това значи, че не си е на мястото – че е поставен там и някой друг управлява тези процеси. Ако е знаел и не е реагирал – значи е съучастник“, коментира в социалната мрежа Корнелия Нинова.

„От тази кореспонденция (б.а. с Черепа) разбираме, че държавата се управлява не с решения на правителството, а като министърът на финансите дава „ценни указания“ на девойки. Искаме отговори – защо държавата се управлява по този начин, как може един бизнесмен със записка да поема ангажимент към друг бизнесмен да му помага в абсолютно независим държавен орган. Всичко това е ярък пример на паралелна държава и на задкулисие. Когато Борисов прехвърля управлението на задкулисието, държавността се разпада“, предупреждава опозиционния водач.
Държавността, за която говори лидерът на червените, така се е разпада, че откакто „красивите“ ГЕРБерасти ни управляват, хората все питат „Де е държавата“. Няма я, взеха ни я мафиотите. Изтъркано някак вече звучи призивът на опозицията „Да си я върнем!“, защото поне откакто съществува ДПС, обръчите от фирми, за които призна Доган, стягат властта. Задкулисието ще изчезне само тогава, когато се промени системата и партийния елит, бъде заменен от експерти. Затова зове помориецът Ради Чухлев, но народът още не е узрял за такива промени.