Махат блокадата на пътищата, пада и извънредното положение

 Бойко Борисов обеща на Гергьовден да махне КПП-тата на пътищата и да свали блокадата на областните градове, пада и извънредното положение, но неясно кога

Гергьовден ще е българският Великден. Тогава нашенците с бензин в кръвта ще могат смело да натиснат педала и да отидат където искат, без да се притесняват, че някой полицай ще им даде командата „кръгом“.
На Гергьовден следобед ще махнем КПП-тата, обеща на брифинг в Министерския съвет премиерът Бойко Борисов.
„Ще спестим работата на 200 полицаи в София. 11 500 са в страната. Знам ги, защото им платихме по 650 лева. Знам ги и поименно мога да изброя 11 500 души“, изръси вождът на ГЕРБавите.
Той съобщи, че ще падне скоро и извънредното положение, но два закона ще бъдат гласувани, за да останат в сила някои от мерките срещу заразата от коронавирус.
Очаквано шефът на Националния оперативен щаб ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски се появи на брифинга цивилен. На предходното събиране пред ТВ премиерът обясни, че генералът е без военната униформа, защото решил да си я изпере.
Проф. Тодор Кантарджиев пък каза, че Мутафчийски най-добрият хирург, но макар да нямал специализация като вирусолог, това не било недостатък и даде пример с американски колега на генерала, който направил най-добрите мерки в САЩ при друга епидемия.