Министърът на здравеопазването бил опасен за здравето

 Кирил Ананиев за министър очевидно не става, коментира блогърът Любо Кольовски. Според него министърът на здравеопазването е опасен за здравето

Три мандата министрите на Борисов се упражняват на гърба на народа в една неосъзната за тях материя, наречена управление, коментира във Фейсбук блогърът Любо Кольовски. Министърът на здравеопазването е опасен за здравето, добавя той.
„Министрите на Бойко са в перманентно съревнование по некадърност и некомпетентност и примерите за това са десетки. Един от най-ярките примери е икономистът-финансист Кирил Ананиев – концентрация на герберската неспособност за справяне с проблемите и администриране по метода иди ми – дойди ми“, сподели в социалната мрежа блогърът.
„Кирил Ананиев – министърът на здравеопазването е издал заповед, с която лечението в болница вече не е задължително, ако за лице на над 60 години (самият Ананиев е на 65 години и това прави заповедите му още по-необясними – бел. м.) или с придружаващи хронични заболявания бъде установено, че е заразено с коронавируса. В предишна своя заповед от 14 май министър Ананиев разпореждаше задължителен болничен престой без значение от състоянието на заразения“, съобщи Нова телевизия.
„Не знам какъв икономист, финансист и бюджетар е този, но за министър очевидно не става. Още по-малко би трябвало да му се поверява отговорността за здравеопазването на българските граждани“, коментира Кольовски.